Apua sitä nyt tarvitseville – Puumalan naapuriapurinki

LIITY AUTTAJAKSI PUUMALAN NAAPURIAPURINKIIN!

Naapuriapuringin tarkoituksena on turvata erityisesti sairaiden ja iäkkäiden tarpeet koronaviruksen aiheuttaman poikkeusolon aikana. Monilla ihmisillä on halu auttaa ja moni tarvitsee apua. Monella saattaa olla nyt huolehtivia omaisia, jotka kuitenkin itse sairastuvat epidemian aikana. Tätä varten on naapuriapurinki. Käytännössä yleisimmin tarve on ruokakassien ja lääkkeiden toimittamisesta kaupasta tai apteekista vanhuksen tai kotona sairastavan luokse.

Naapuriapua koordinoidaan kunnan vaihteen kautta puh. 015 888 9500 ja sähköpostissa naapuriapu@puumala.fi. Ensisijainen koordinoija on Eeva-Liisa Isosaari.

Voit ilmoittautua antamaan naapuriapua soittamalla Eeva-Liisalle tai lähettämällä sähköpostia: mieluiten sähköpostitse. Kerro ilmoittautuessasi, että missä päin Puumalaa tavanomaisesti liikut päivisin ja kuinka usein: näin Eeva-Liisa osaa koordinoida apua oikealle henkilölle.

Vapaaehtoisena sinun ei tarvitse huolehtia tilausten ottamisesta, maksamisesta tai kirjaamisesta: riittää, että autat toimittamaan ruokaa ja lääkkeitä niitä tarvitseville. Mukana naapuriapuringin toiminnassa ovat K-Market Apaja, Sale Puumala, Sale Hurissalo ja Puumalan apteekki.

Miten palvelu toimii – ohje vapaaehtoiselle auttajalle

  1. Apua tarvitsevat tekevät puhelimitse tai sähköpostitse ruoka- ja lääketilauksen. Eeva-Liisa ottaa tilauksia vastaan arkisin klo 9-15 välisenä aikana.
  2. Eeva-Liisa etsii jokaiselle tilaukselle vapaaehtoisen erikseen ilmoittaneiden ringistä: saat siis häneltä soiton, kun apuasi tarvitaan. Voit aina kieltäytyä toimituksesta, jos se ei sovi omaan asiointiisi tai olet vaikkapa sairas. Älä sairaana levitä koronavirusta tai muutakaan tautia eteenpäin!
  3. Eeva-Liisa koostaa tilauksista koonnin toimipistekohtaisesti ao. kauppaan tai apteekkiin päivän päätteeksi.
  4. Kauppa ja apteekki valmistelevat tilaukset niin, että ne ovat noudettavissa seuraavana aukioloaamuna klo 9.00 alkaen.
  5. Voit noutaa ja toimittaa tuotteet sinulle sopivana ajankohtana kaupan tai apteekin aukioloaikojen puitteissa. Huom: jos et voi toimittaa tuotteita suoraan kaupasta asiakkaalle, niin pyydä kaupasta tarvittavat kylmäsäilytyspussit.
  6. Jätä tilaus asiakkaan ulko-ovelle ja soita tämän jälkeen ovikelloa tai koputa kuuluvasti. Välttäkää fyysistä kontaktia.
  7. Kauppa, kunta ja asiakas hoitavat ostosten maksuliikenteen, joten sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin ruoan tai lääkkeiden toimittamisesta niitä tarvitsevalle asiakkaalle.