Kuntosali ja urheiluhalli avautuvat 1.6. – Vuorot varattavissa nyt sähköisesti

Urheiluhalli ja kuntosali ovat 1.6.2020 alkaen avoinna päivittäin

maanantaista perjantaihin kello 7–22
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 7-12 ja 14-22
Sisälle pääsee klo 21.30 asti, mutta rakennuksesta on poistuttava viimeistään kello 22.15. Poistumalla ajoissa vältät turhat hälytykset.

Urheiluhalli ja kuntosali ovat suljettuna juhannusaattona ja – päivänä 19.-20.6.2020.

Kuntosalilla, pukuhuoneissa ja wc-tiloissa siivotaan päivittäin ja liikuntasalissa maanantaista perjantaihin.  Siivouksen aikana tilat ovat suljettu käyttäjiltä. Pukuhuoneiden yhteydessä olevat suihkut ovat toistaiseksi pois käytöstä, myöskään kahvio ei ole kesän aikana käytettävissä.

Uutena palveluna 1.6. alkaen on käytössä yksittäisten liikuntasalivuorojen sähköinen varaaminen. Vuorovarausta tehdessä voi valita varaako koko liikuntasalin, puoli salia, sulkapallokentän tai  kiipeilyseinän. Sähköinen varauskalenteri löytyy tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan.) Sähköisen vuorovarauksen lisäksi vuoron voi varata kunnan asiointipisteestä tai Kahvila Kuittisesta. Lisätietoja vuorojen varaamisesta ja hinnoista löytyy urheiluhallin sivulta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Sähköisesti varattu vuoro maksetaan varauksen yhteydessä, puhelimitse tehty varaus maksetaan avainkortin noudon yhteydessä. Varattuasi vuoron nouda avainkortti asiointipisteestä tai Kahvila Kuittisesta. Palauta avainkortti urheiluhallilla kuntosalin oven vieressä olevaan laatikkoon.

Kuntosalille on ajalle 1.-30.6. tehty OKM:n, THL:n ja avin ohjeiden mukainen käyttöohjeistus ja hygieniatoimenpiteitä kuntosalilla on tehostettu. Korostamme jokaisen käyttäjän henkilökohtaista vastuuta covid-19 -viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Periaatteena on se, että kuntosalissa voi olla kerrallaan 1 henkilö/10 m2, näin ollen tilassa saa olla yhtä aikaa paikalla enintään 8 henkilöä.

Ohjeet kuntosalin käyttäjille:

  • Ota urheiluhallin käytävällä olevalta pöydältä kertakäyttöliina ja suihkepullo, jossa on desinfiointiainetta. Laitteesta poistuessasi pyyhi pinnat, joihin olet koskenut ja hikoillut.
  • Suosi paikkaharjoittelua, älä hypi laitteesta toiseen, vaan tee liike sarjoineen loppuun ja sitten pyyhkäise.
  • Käyttäjät itse vastaavat riittävän turvavälin (1-2 m) pitämisestä ja pyrkivät välttämään kaikkea lähikontaktia.
  • Treenin lopuksi, kuntosalilta pois lähtiessäsi, pyyhkäise suihkupullo, palauta se pöydälle ja kertakäyttöliina roskikseen.
  • Toimi salilla ripeästi ja äläkä vietä ylimääräistä aikaa salilla. Huomaa, että kannat itse vastuun hygieniaohjeiden noudattamisesta.

Muista myös pestä kädet ja käyttää käsidesiä. Siivoushenkilöstö huolehtii käsidesin ja suihkepullojen riittävyydestä.

Älä tule kuntosalille, jos

  • Sinulla on todettu koronavirus tai Sinulla on hiemankaan flunssan oireita.
  • olet oleskellut hiljattain ulkomailla. Pidä palatessasi kahden viikon tauko harjoittelusta.
  • olet ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien ihmisten kanssa.
  • kuulut THL:n määrittämään riskiryhmään (ikääntyneet henkilöt ja henkilöt, joilla on jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus). Pidä taukoa kuntosaliharjoittelusta, mutta muista jatkaa liikkumista esim. ulkoillen.

Kuntosalin käyttö perustuu jokaisen käyttäjän omaan harkintaan. Kunnan liikuntapalveluista kukaan ei ole kuntosalilla valvomassa toimintaa.

Toistaiseksi käytössä on vain henkilökohtaisia kuntosalikortteja. Toivomme saavamme myöhemmin kesällä mahdollisuuden kertakäyntikorttien myymiseen kunnan asiointipisteesta ja Kahvila Kuittisesta sekä lainaamiseen kirjastosta. Henkilökohtaisen kuntosalikortin hankkimisesta ja kuntosalimaksuista on kerrottu urheiluhallin sivulla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Mikäli kuntosalikortti on ollut voimassa maalis-toukokuussa, on sen käyttöaikaa automaattisesti jatkettu 3 kuukautta.

 

Tenniskenttien varaamisesta voit lukea lisää täältä.

 

Päivitetty 29.5.2020