Löydä lääkkeesi Puumala-kuumeeseen!

20 toukokuun, 2020

Näin poikkeuskeväänä ja -kesänä moni potee eriasteista Puumala-kuumetta. Puumala-kuumeen oireita ovat rakkaus Saimaan aalloille, kaipuu rantasaunan lämpöihin ja ikävä iloisia Puumalan ihmisiä.

Puumala-kuumeeseen on saatavilla hoitoa. Etsi oma reseptisi alta!

Haluan muuttaa loma-asunnolle pysyvästi. Mitä teen?
Loma-asunnolle voi muuttaa vakituisesti tietyin reunaehdoin.
Voit tehdä suoraan muuttoilmoituksen Digi- ja väestötietovirastoon (DVV).   DVV tulee todennäköisesti kysymään tarkempia tietoja asumisestasi. Tuolloin et kuitenkaan saa pysyvää osoitetta loma-asunnolle, mikä saattaa hankaloittaa jatkossa esim. luottokortin saantia.
Voit myös ennen muuttoilmoitusta hakea loma-asuntosi muuttamista vakituiseksi asunnoksi. Tämä saattaa vaatia uutta rakennuslupakäsittelyä ja yleensä myös erillistä poikkeamispäätöstä. Useasti myös tontin rakennusoikeus lisääntyy päätöksen myötä. Lue lisää: https://puumala.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen/

Haluan nauttia kesäviikosta tai viikonlopusta irti arjen huolista
Puumalassa on tarjolla kymmeniä erilaisia majoitusmahdollisuuksia: on etsinnässä sitten hotelli, laadukas huvila, sähkötön mökki tai nukkuma-aitta. Tutustu Puumalan majoitustarjontaan tarkemmin Visit Puumala -sivuilta.

Haluan siirtää veneeni Saimaalle. Miten se onnistuu?
Puumala sijaitsee Saimaan sydämessä ja sen vuoksi monen veneen pysyvä koti on täällä. Kotisatamapaikkoja on tarjolla Puumalan kirkonkylällä (Puumalan kunta) ja lisäksi Sahanlahti Resort vuokraa venepaikkoja myös pitkäaikaiskäyttöön. Kunnan sivuilta löydät tietoja myös mm. talvisäilytyspaikoista.

Mistä löydän jääkauden komeimmat koristeet suomalaisesta luonnosta?
Puumala on osa Saimaa Geoparkia, joka esittelee Saimaan alueen geologista perintöä. Puumalassa suosittuja kohteita ovat mm. Rakokivet ja Loketononkalo. Ruokolahden ja Puumalan rajalla sijaitseva Kummakivi saa jokaisen katsojansa ihmettelemään jääkauden tekoja. Patikoinnista kiinnostuneet ihastuvat aina Puumalan keskustan lähellä sijaitsevaan Norppapolkuun: voit valita eri pituisia lenkkejä, ihailla Saimaata joka on läsnä koko kierroksen ajan sekä paistaa makkarat keväällä 2020 valmistuneella uudella laavulla.

Haluan suunnata kanootilla siniselle Saimaalle?
Puumala on melojan paratiisi: voit samalla retkellä kokea suurten selkien avaruuden ja sokkeloisten lahdelmien rauhan. Melontapalveluja ja vuokrausta tarjoaa Puumalassa moni eri yritys. Löydät tarkemmat tiedot VisitPuumala-sivuilta.

Mistä löydän huoletonta vuokra-asumista palvelujen äärellä tai omassa rauhassa?
Puumalan kunnalla ja sen tytäryhtiöllä Kiinteistö Oy Puumalan Vuokrataloilla on yhteensä 169 vuokra-asuntoa taajamassa. Puumalan kunta hoitaa myös senioreiden vuokra-asuntoasiat.
Yksityisiä vuokra-asuntoja vuokrataan eri internet-palveluissa ja myös Puumala-lehden välityksellä.

Haluan lähteä pyöräilemään Saimaan maisemiin
Puumalan saaristoreitillä on polku- ja moottoripyöräilty jo kesästä 2017 lähtien. MS Norppa II on kuljettanut jo tuhansia liikkujia Lintusalon ja Hurissalon välillä. Kesällä 2020 Saimaalla aloittaa myös toinen pyörälautta MS Roope-Saimaa. Se liikennöi Taipalsaaren Sarviniemen, Kyläniemen ja Puumalan Lintusalon välillä kolme kertaa viikossa. Lue tarkemmin VisitPuumala-sivuilta ja varaa lauttapaikkasi!

Olen ajatuksissa aloittaa kauan mielessä pyörineen yritystoiminnan.
Puumalassa toimii yli 200 yritystä: olisiko sinun yrityksesi yksi lisää tähän uljaaseen joukkoon? Puumala tarjoaa rauhallisen ja vakaan toimintaympäristön, josta on hyvä toimia myös laajemmin Kaakkois-Suomen alueelle. Elinkeinokehittäjä Heikki Pietarinen auttaa yritystoiminnan käynnistämisessä.

Haluan rakentaa oman tuvan ja perunamaan
Puumalan tonttitarjonta on monipuolinen: tarjolla on niin tontteja niin kaava- kuin haja-asutusalueelta. Puumalan kunnalla on vielä vapaana yksi rantatontti Kotiniemen asuinalueelta sekä hyvä valikoima tontteja rannan läheisyydestä. Etuovesta ja paikallisen LKV Puumalan kautta löydät myös oman unelmatonttisi.

Tahdon löytää oman kodin, haaveideni huvilan, mieleiseni mökin, piilopaikan parhaimman
Myynnissä olevia asuntoja löytyy esimerkiksi Etuoven kautta.

Loma-asunnot menevät nyt vilkkaasti kaupaksi. Puumalassa on onneksi tuhansia loma-asuntoja, ja siksi kiinteistömarkkina toimii vilkkaasti. Löydät paikallisia kohteita esimerkiksi Etuoven palvelusta tai paikallisen LKV Puumalan kautta.

Kannattaa huomata, että monet vakituiset asunnot sopivat loma-asunnoiksi – ja päinvastoin!

Kulttuurihammasta kolottaa: mistä löydän Puumalan tapahtumatarjonnan?
Löydät koonnin Puumalan kulttuuritarjonnasta kunnan www-sivuilta.
Puumalan tapahtumatarjonta elää koronan vuoksi paljon: ajantasaisen tiedon löydät parhaiten Puumalan tapahtumakalenterista!

Tahdon nähdä saimaannorpan livenä. Miten se onnistuu?
Saimaannorppa vaihtaa toukokuussa karvaansa, ja tällöin norppia näkee usein ottamassa aurinkoa rantakivillä. Muina aikoina norpat viihtyvät enemmän vedessä. Puumalassa norppabongaus onnistuu esimerkiksi risteilyllä tai melontaretken kautta. Lue lisää VisitPuumala-sivuilta.

Etkö vielä löytänyt mieleistäsi reseptiä? Kysy suoraan neuvoja Puumalan kunnasta, yhteystiedot löydät täältä!