Puumalan saaristoreitti käynnistyy jälleen 1.6. monien uusien tuulien puhaltaessa.

Puumalan saaristoreitin neljäs kesä käynnistyy maanantaina 1.6. Vuodesta 2017 Hurissalon ja Lintusalon välillä liikennöinyt Norppa II -lautta kuljettaa polku- ja moottoripyöriä samalla aikataululla kuin viime vuonnakin: joka päivä Lintusalosta klo 12 ja Hurissalosta klo 13 ja lisäksi ydinkesän lauantaisin (27.6.-8.8.) Lintusalosta klo 14 ja Hurissalosta klo 15.

Hurissalossa lautan satama on Kivisalmessa ja Lintusalossa kyytiin hypätään Nestorinrannan laiturista. Vaikka aikataulut ja itse reitti ovat ennallaan, niin saaristoreitillä puhaltavat tänä vuonna useammatkin uudet tuulet. Tänä kesänä lautan liikennöintiä hoitaa Nestorinranta Oy, joskin lautan miehistössä tullaan näkemään kyllä edellisiltäkin vuosilta tuttuja hahmoja.

Lintusaloon liikennöi tulevana kesänä myös uusi pyörälautta MS Roope, joka kulkee Lintusalon ja Taipalsaaren Sarviniemen välillä tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin aamupäivästä. Tämä uusi lauttayhteys käynnistyy 13.6. ja mahdollistaa pyöräilyn vaikkapa koko Eteläisen Saimaan ympäri. MS Roopelle mahtuu kerrallaan vain 10 matkustajaa, mutta se ei kuljeta lainkaan moottoripyöriä.

Lauttamatka tulee edelleenkin varata aina etukäteen. Lautalle on avattu sähköinen ajanvaraus. Toivomus kuitenkin on, että yli kolmen moottoripyörän ryhmät varaisivat lauttamatkan sähköpostilla tai puhelimitse. Varattaessa näkee aina lauttayhteyden kulloisenkin varaustilanteen ja samassa järjestelmässä on myös Sarviniemestä operoivan MS Roopen varaukset. Lauttapaikka maksetaan edelleen matkan yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Varauksia voi tehdä puhelimitse 050 308 3004 ja sähköpostilla norppa@puumala.fi

Saaristoreitillä tehdään myös poikkeuksellisen paljon tietöitä tänä kesänä: Kantatiellä 62 välillä Sahanlahti-Hurissalo alkaa tietyöt viikolla 29. Myös eteläisellä saaristotiellä numero 15123 on tietöitä heinäkuusta 2020 lähtien, mikä kannattaa huomioida pyörämatkaa suunniteltaessa. Tietöiden jälkeen saaristoreitin pyöräilyolosuhteet muuttuvat huomattavasti aiempaa paremmiksi ja turvallisemmiksi. Pahoittelemme tietöistä aiheutuvaa haittaa.

Pyöräily on koronaturvallinen harrastus, mutta erityisesti lauttaa odotettaessa ja lautalla ollessa on syytä muistaa pitää riittävät turvavälit kanssamatkustajiin.

Lue lisää: http://visitpuumala.fi/pyoraile_ja_patikoi/saaristoreitti/