Kirjasto

Kirjastopalvelut

 

Puumalan kirjaston aineistoja voi saada sulun aikana (8.3.-31.3.2021) vain ennakkoon varaamalla. Varaaminen tapahtuu verkkokirjastossa tai soittamalla kirjaston palvelunumeroon 044 794 5594. Henkilökunta päästää vain sallitun määrän asiakkaita kerrallaan rajattuun kirjastotilaan.
Palautukset tehdään palautusluukkuun ja omatoimiaika ei ole käytössä rajoitusten aikana. Asiakaspäätteillä ei voi asioida.

Kirjasto avoinna:
ma, ti, to, pe 10-16
ke 12 – 18

Omatoimipalveluaika ma-to 9 – 20, pe 9 – 18, lauantaisin suljettu, ei voimassa 8.3.-28.3.2021

 

Poikkeusolojen rajoituksia sekä turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava, jotta kirjastossa asiointi ei altista asiakkaita tai henkilökuntaa koronavirukselle.

Puumalan kirjasto, Ojakuja 3, 52200 Puumala
puh. 044 794 5594
karoliina.linden(at)sivistys.mikkeli.fi
http://kirjasto.mikkeli.fi/category/lahikirjastot-lahikirjastot/puumala/

Kirjaston aineistohaku, uusinnat ja varaukset

Puumalan kirjastopalvelut järjestään Mikkelin seutukirjasto

Kirjastossa on käytössä langaton lähiverkkoyhteys (Wlan) ja sieltä voi lainata myös liikuntavälineitä kuten kahvakuulia ja lumikenkiä.

Puumalan kirjaston palvelutiski ystävällisinen työntekijöineen

Ohjeet omatoimikirjaston käyttäjälle:

Omatoimikirjasto palvelee jatkossa Puumalan kirjaston asiakkaita normaalin aukioloajan ulkopuolella. Kirjastoon pääsee sisään näyttämällä ensin henkilökohtaisen kirjastokortin viivakoodia oven ulkopuolella olevalle kulunvalvontalaitteelle. Sen jälkeen näppäillään kortin tunnusluku ja oven sähkölukko aukeaa. Tunnusluku on sama, mitä käytetään tietokoneella Lumme-kirjastoon kirjauduttaessa.

Kirjastokortti pitää ensin käydä aktivoimassa kirjastossa ennen kuin se toimii omatoimilaitteissa.

Kirjojen lainaus tapahtuu näyttämällä ensin kirjastokortin viivakoodi lainauskoneelle ja sen jälkeen kirjastoaineistossa oleva viivakoodi jokaisesta lainasta erikseen.

Kirjoja palauttaessa ei lainauskorttia tarvitse vilauttaa, vaan pelkät kirjat käytetään lukulaitteessa. Jokainen palautus pitää kirjauttaa koneen kautta.

-Omatoimiajalla ei pidä jättää palautuksia kirjaston pöydälle kirjaamatta niitä järjestelmään, koska ne saattavat mennä siitä suoraan hyllyyn ja seurauksena on sakkomaksu, ohjeistaa kirjastonhoitaja Karoliina Lindén.

Kone neuvoo käyttäjäänsä selkein ohjein ja kirjastossa on saatavilla omatoimikirjaston käyttösäännöt -opas.

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, joka näyttää reaaliaikaista kuvaa Mikkelin kirjastoon.

Omatoimikirjasto on auki joka päivä klo 9-20.