Liikunta

Liikuntatoimintaa

Puumalan liikuntatarjonta löytyy kätevästi liikuntakalenterista.
Jokainen liikuntapalvelun järjestäjä merkitsee itse kalenteriin omat tapahtumansa. Kunnan liikuntatoimi merkitsee kalenteriin vain omat ryhmänsä ja tapahtumansa. Käyttäjätunnukset saa vapaa-aikasihteeriltä.

Tiedot lapsille ja nuorille suunnatusta liikuntatoiminnasta löytyvät nuorisotiedotusportaali Po1ntista.

Puumalan liikuntapalvelujen liikuntaryhmien toiminta jatkuu syyskuussa. Tiedot ryhmistä päivitetään tähän syyskuun alussa.

Uimahalliretket Sampolan vesiliikuntakeskukseen Juvalle syksyllä 2019
Lähtö urheiluhallin edestä kello 9.00, kyyti ja uintilippu 8 €.
Linja-auto kulkee reittiä Viljakansaari – kirkonkylä, urheiluhalli – Ryhälä – Juva,
kyytiin pääsee myös matkan varrelta. Ei ennakkoilmoittautumisia.

ke 4.9.                vain iso uima-allas käytössä
ke 18.9.              vesijumppa ja uinti
ke 2.10.              vain iso uima-allas käytössä
ke 16.10             vesijumppa ja uinti
ke 30.10.           vain iso uima-allas käytössä
ke 13.11.             vesijumppa ja uinti
ke 27.11.            vesijumppa ja uinti
ke 11.12.            vain iso uima-allas käytössä

Liikuntapalvelujen ajankohtaisia asioita voit seurata myös Facebookissa Puumalan Nuoriso ja Liikuntapalvelujen ryhmässä.

 

Urheiluhalli, Vanha Puumalantie 4 C

Urheiluhallilla voi liikkua haluamallaan tavalla sisätiloissa.

Urheiluhallikortin voi ostaa omakseen kunnan asiointipisteestä. Saat sen käyttöösi seuraavana arkipäivänä. Puumalan kunnan asiointipiste (Keskustie 14) on avoinna ma – pe klo 9-15. Korttien uudelleen aktivoinnin voi myös hoitaa puhelimitse 015 8889 500 tai sähköpostilla kunta(at)puumala.fi.

Urheiluhallin ja kuntosalin avainkortti maksaa kaikilta käyttäjiltä 10 €, maksun voi suorittaa vain käteisellä. Urheiluhallikortti on henkilökohtainen ja mahdollisten väärinkäytösten yhteydessä se voidaan sulkea. Suljetun urheiluhallikortin uudelleen avaaminen maksaa 10 €.

Omistaessasi hallikortin, käytössäsi ovat myös pukuhuoneet ja suihkutilat.
Urheiluhalli on käytettävissä päivittäin kello 6.00 – 22. Urheiluhalli on suljettu juhannusaattona ja -päivänä 21.-22.6.2019
Rakennuksesta on poistuttava viimeistään kello 22.15.

 

Liikuntasali

Urheiluhallin liikuntasalissa voi liikkua monipuolisesti haluamallaan tavalla. Vapaassa käytössä ovat välineet useampaan pelailuun. Liikuntasalissa on lisäksi kevättalvella 2018 valmistunut kiipeilyseinä, jolla on mahdollisuus boulderointiin ja köysikiipeilyyn. Kiipeily seinällä aina omalla vastuulla.

Liikuntasalin käyttömaksut:
Koko sali 15 €/tunti
½ salia 12 €/tunti
sulkapallokenttä tai kiipeilyvuoro 8 €/tunti

Kiipeilyvuoron voi varata kiipeilyn alkeiskurssin käynyt tai kansallisen varmistuskortin omaava henkilö.

Liikuntasalimaksuja ei peritä lasten ja nuorten ryhmiltä. Jokaisella ryhmällä täytyy kuitenkin olla vähintään 16 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö.

 

Kuntosali

Urheiluhallilla sijaitsee suosittu kuntosali, jossa voi harjoitella monipuolisesti sekä laitteilla että vapailla painoilla. Kuntosalin laajennus on nyt valmistunut ja sen myötä kuntosalilta löytyy entistä enemmän tilaa kuntoilulle. Kuntosalin käyttöikäraja on 15 vuotta.

Kuntosalin käyttömaksut:
Kuukausimaksu 14 €
Vuosikortti 140 €
Ryhmävuoro 12 €/tunti
Ryhmävuoro, jolloin kuntosali suljettu muilta käyttäjiltä 35 €/tunti
Kuntosalin ryhmävuoromaksua ei peritä, mikäli kaikki käyttäjät maksavat itse käyttömaksun (ei koske suljettuja ryhmävuoroja).

Kuntosalin käyttö on maksutonta puumalalaisille opiskelijoille (myös 15 v. täyttäneille koululaisille sekä valmennusryhmiin kuuluville nuorille), eläkeläisille, yli 70-vuotiaille, työttömille (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä oleville) ja varusmiespalvelusta suorittavalle. Lisätietoja kunnan asiointipisteestä puh. (015) 888 9500 klo 9.00 – 15.00.

Kuntosalimaksuista saavat 50 %:n alennuksen toisella paikkakunnalla asuvat eläkeläiset, yli 70-vuotiaat, opiskelijat (sekä 15 v. täyttäneet koululaiset ja valmennusryhmiin kuuluvat nuoret) ja työttömät (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä olevat).

Alennuksen/maksuttoman kuntosalin käytön edellytyksenä on henkilökohtaisen urheiluhallikortin hankkiminen yhteispalvelupisteestä, jolloin myös asianmukainen todistus ko. ryhmään kuulumisesta on esitettävä. Urheiluhallikortin hinta on 10 € ja se on maksettava käteisellä.

Kahvila Kuittisessa on myytävänä 1, 3 ja 10 käyntikerran kuntosalikortteja.  Näiden kuntosalikorttien hinnat ovat 3 €/kerta ja 30 €/10 kertaa. Näistä korteista ei myönnetä alennuksia. Käytetyt kuntosalikortit palautetaan urheiluhallin aulassa olevaan laatikkoon.

Urheiluhallin kahvio ja keittiö 5 €/tunti.

 

Urheiluhallin kahvio

Urheiluhallin kahvio on viihtyisä kokoustila pieniä kokouksia varten. Varustukseen kuuluu mm. videotykki. Vieressä olevassa pienessä keittiössä voi laittaa kahvit yms. tarjoilua.
Kahviossa toimii kouluvuoden aikana maanantaista keskiviikkoon klo 13-17 alakoululaisten minitalotoiminta, muina aikoina kahvio on vapaasti varattavissa käyttöön. Käyttömaksu on 5 €/tunti.

 

Urheiluhallin, kuntosalin ja kahvion vuorovarausohjeet:

Yksittäiset pelivuorot urheiluhallin liikuntasaliin varataan Kahvila Kuittisesta puh. 050 468 1014.
Kahvion yksittäisiä tilaisuuksia varten voi varata kunnan asiointipisteestä puh. (015) 888 9500 klo 9.00 – 15.00.

Vakituisten käyttäjävuorojen varaukset:
Talvikauden 2019-2020 vakituiset käyttövuorot ovat olleet haettavina 27.5.2019 mennessä.
Vapaita vuoroja voi tiedustella vapaa-aikasihteeri Virpi Tuoviselta puh. 050 3758569 tai virpi.tuovinen(at)puumala.fi

Kouluaikana arkipäivien (ma-pe) liikuntasalin päivävuorot kello 9-15 ovat ensisijaisesti Puumalan yhtenäiskoulun käytössä ja iltapäivän vuorot kello 15-17 ovat ensisijaisesti lasten ja nuorten kerhotoiminnan käytössä.

 

Liikuntapaikat

http://visitpuumala.fi/liiku-ja-leiki/

 

Liikuntavälinelainaus

Puumalan liikuntapalvelujen liikuntavälinelainaus toimii ympäri vuoden Puumalan kirjaston kautta. Liikuntavälineitä voi lainata vain kirjaston henkilökunnan ollessa paikalla, ei omatoimikirjastosta.
Laina-aika on kaksi viikkoa, mutta palautathan välineet heti kun et niitä enää tarvitse.

Välinelainauksesta löytyy
– kahvakuulia
– tasapainotyyny
– frisbeegolfkiekkoja
– nilkkapainoja
– CoreTwister
– kävelysauvoja
– erilaisia palloja
– ulkokäyttöön sopivia pingismailoja
– talvikäytössä lumikengät

Iloisia liikuntahetkiä lainausvälineiden kanssa!

 

Liito-työryhmä

Puumalalaisista urheiluseurojen edustajista ja muista aktiivista liikunnan harrastajista koottu LIITO-työryhmä (= LIIkunta TOimijat) kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa vapaa-aikasihteerin kokoon kutsumana pohtimaan Puumalan liikuntapalvelujen ajankohtaisia asioita ja vuoden lopussa valitsemaan Puumalan Vuoden Liikuttajan.

LIITO-työryhmän jäsenyys on avoin kaikille puumalalaisille. Työryhmän jäsenten toivotaan olevan mukana kokonaisen kalenterivuoden.

LIITO-työryhmään saa yhteyden työryhmäläisten kautta.

Työryhmän jäsenet vuonna 2019: Timo Mansikkamäki, Helvi Valtonen, Lassi Kiljunen (Eläkkeensaajat), Antti Kasanen (Puumalan hiihtäjät ry), Päivi Mäkikokkila (MLL), Heli Turunen (Puumalan kansalaisopisto), Satu Valtonen (Viljakan Virkeet), Erja Penttinen (Puumalan Viri), vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen, työnjohtaja Keijo Montonen ja liikunnanohjaaja.

Lisätietoja vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen puh. 050 3758569 tai virpi.tuovinen(at)puumala.fi

 

Yhteystiedot

Liikuntapaikkojen vakivuorovaraukset, liikuntatoiminta, avustukset: vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen, 050 375 8569, virpi.tuovinen(at)puumala.fi

Liikuntapaikkojen kunnossapito: työnjohtaja Keijo Montonen 0500 682 666, keijo.montonen(at)puumala.fi

Urheiluhallin, kiipeilyseinän ja ulkotenniskenttien yksittäiset vuorovaraukset: Kahvila Kuittinen puh. 050 468 1014

Henkilökohtaisten urheiluhalli- ja kuntosalikorttien aktivointi, urheiluhallin kahvion yksittäiset vuorovaraukset: Puumalan kunnan asiointipiste puh.  015 888 9500 ma-pe klo 9-15 tai kunta(at)puumala.fi

Liikuntapaikkojen käyttäjälaskutus: taloussihteeri Erja Penttinen puh.  040 823 0459 tai erja.penttinen(at)puumala.fi