Varhaiskasvatus muuttuu Puumalassa kokonaan maksuttomaksi

Puumalan hyvinvointilautakunta päättii kokouksessaan tiistaina 25.11., että Puumalan varhaiskasvatus muuttuu kokonaan maksuttomaksi vuoden 2020 alusta lukien. Samalla maksuttomaksi muuttuu myös koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta.

Varhaiskasvatus on vuodesta 2017 lähtien ollut Puumalassa maksutonta 20 tuntia viikossa saakka. Aamu- ja iltapäivätoiminta on ollut aiemmin esikoululaisille maksutonta ja 1-3 -luokan oppilaiden osalta toiminta on maksanut enimmillään 80 euroa kuukaudessa.

Siirtymisellä täyteen maksuttomuuteen halutaan myös toteuttaa Puumalan kuntastrategiaa, jonka mukaan kunnan yksi tärkeimmistä painopisteistä on lapsiperheiden hyvinvointi.

Lisätietoja: palvelujohtaja Anne Julin, puh. 050 342 5037.

 

Puumala-vaakunakyltti, Saimaa ja silta