Liikuntapaikkojen ja -palvelujen kyselyn palaute

1 helmikuun, 2021

Puumalan kunnan nettisivuilla oli joulukuussa avoin palautekysely kunnan liikuntapaikoista ja liikuntapalveluista. Padlet-alustalla toteutettuun kyselyyn tuli runsaasti kommentteja, jotka liikuntapalvelujen ja teknisten palvelujen henkilöstö on yhdessä käsitellyt.

Kuntoradan pinnoitteeksi ollaan valitsemassa haketettu puru. Kuntoradan kunnostuksen yhteydessä kesällä 2021 kunnostetaan myös ns. ojan suoran paluuladun pohja. Ehdotusten mukaan uudelle parkkipaikalle tullaan myös lisäämään pari valopylvästä. Urheilukentän huoltotilojen pukuhuoneisiin, peseytymistiloihin ja saunoihin tehdään pintaremontti.

Koskenselän luontopolun sillan ja opasteiden kunnostustarve on myös pistetty tämän vuoden kunnostussuunnitelmaan. Kirkonkylän alueen retkeilyreittien kunto tarkastetaan sähkölinjatöiden mahdollisesti aiheuttamien korjaustarpeiden vuoksi. Kukkeisten laavulle on ollut uusi tulipaikka valmiina jo viime talvena, mutta sitä ei viime talven lumiolosuhteiden vuoksi saatu kuljetettua paikalle. Tänä talvena on lunta enemmän, joten nuotiopaikan kunnostus onnistunee. Toiveet Sahanlahden-Kuoreksenniemen kuntoradan osalta on välitetty Sahanlahti Resortin yrittäjälle tiedoksi, koska tämä kuntorata ei enää kuulu kunnan liikuntapaikkoihin.

Pesäpallokentälle tehdään kotipesään ja kotipolulle hiekkatekonurmi vuoden 2021 aikana.

Urheiluhallin liikuntasalin ilmastoinnin remontointiin on varattu määräraha tälle vuodelle. Ilmastointi tulee jatkossakin toimimaan automaattisesti, sitä eivät käyttäjät tai käyttäjäryhmät voi säätää. Liikuntasalin lattia maalataan uudelleen. Maalaamalla pyritään vähentämään liukkautta ja samalla liikuntasaliin maalataan neljän sulkapallokentän rajat nykyisen kolmen kentän sijaan. Koripallokorit kunnostetaan ja päätykorien korkeus tarkistetaan. Urheiluhallia ei suunnitella laajennettavaksi, koska se on varsin kallista eikä lisätilalle ole merkittävää tarvetta kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien parantamista ajatellen.

Siivouksesta annettu palaute ja kiitokset on toimitettu laitoshuoltajille. Esimerkiksi miesten pukuhuoneen kaakelit eivät lähde pesemällä nykyistä puhtaamman näköiseksi, vaan vaativat pientä pintaremonttia. Koko urheiluhallin osalta korona-aika on asettanut suuret haasteet ja paljon lisätyötä, mutta siivous on myös korona-ajan ollut hyvää ja ajantasaisten ohjeiden mukaista.

Kuntosalin osalta jatkossakin palautteen rikkinäisistä laitteista, vahinkotilanteista jne. voi lähettää tekstiviestillä kuntosalin seinällä olevaan työnjohtajan puhelinnumeroon. Kuntosalin laitteiden paikkoja ei voi siirtää, koska laitteiden asettelussa joudutaan huomioimaan laitekohtaiset turvamääräykset. Tästä syystä kuntosaliin ei myöskään voi lisätä laitteita, ellei sieltä samalla poisteta entisiä laitteita. Käsipainoille ym. välineille on telineitä, kaikki käyttäjät vain eivät palauta välineitä paikoilleen. Kuntosalin käyttäminen on jonkin verran myös käyttäjien vastuulla, esimerkiksi steppilaudan jalat pitää painaa kunnolla paikoilleen, niin ne eivät irtoa. Kuntosalin osalta annettu laitteisiin ja välineisiin kohdistunut palaute oli erittäin monipuolista ja asiantuntevaa, joten nyt palautteessa annettuihin asioihin kiinnitämme huomiota jatkossakin.

Liikuntapalveluista ja liikuntapaikoista voi antaa jatkuvasti palautetta urheiluhallin käytävällä olevan palautelaatikkoon, lähettämällä sähköpostia kunnan nettisivuilta löytyviin osoitteisiin tai kertomalla palautteen suoraan liikunnanohjaajalle, vapaa-aikasihteerille tai työnjohtajalle. Näin toiveesi ja huomiosi tulevat parhaiten perille. Palaute ja kuntalaisten ideat ovat meille jatkuvasti tärkeitä.

 

Virpi Tuovinen
vapaa-aikasihteeri