ESSOTE-alue on koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen: LUE suositukset ja rajoitukset, voimassa 21.1. saakka

Päivitetty 10.1. klo 21.00

Koronaepidemia laajentui runsaasti marraskuussa ja myös ESSOTE-alueella tartuntojen määrät ovat kasvaneet syksyn aikana. Joulukuun alussa käynnistetyt rajoitustoimet näyttävät kuitenkin tehonneen.

ESSOTE on antanut 1.12. suosituksen kiihtymisvaiheessa noudatettavista toimista ajalle 2.12.-21.12. ja tätä suositusta on jatkettu 21.1. saakka. Puumalassa tämä tarkoittaa mm. suositusta välttää vierailuja palvelutalossa ja hoitoyksiköissä. Lisäksi kasvomaskia tulee käyttää kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja. Lue suositukset täältä.

Puumalassa tämä tarkoittaa lisäksi seuraavaa:

Yli 20 hengen kunnan järjestämät ryhmätoiminnot (esim. kansalaisopiston kurssit, liikuntaryhmät tai muut ohjatut toiminnot) on siis peruttu 21.1. saakka. Lisäksi ryhmien osallistujilta edellytetään kasvomaskin käyttöä, pois lukien liikuntatilanteet. Tämä rajaus ei koske sellaista ryhmätoimintaa, joissa osallistujat ovat muutenkin tekemisissä päivittäin keskenään (esimerkiksi koulun kerhot), eikä lasten sekä nuorten (alle 18-vuotiaat) toimintaa. Joissain yksittäisissä tapauksissa voi olla tiukempiakin rajoituksia.

Nuorisopalvelujen osalta katso tiedot osoitteesta https://po1nt.fi/fi/kunnat/puumala/

Puumalan kirjasto pysyy avoinna, mutta asiakasmäärää rajoitetaan 15 asiakkaaseen kerralla. Tarkemmin kirjaston toiminnasta tiedottaa Mikkelin seutukirjasto.

Puumalan kunnantalo on avoinna normaalisti, mutta suosituksena on asiointi vain välttämättömissä tarkoituksissa. Ensisijaisesti suosittelemme asioimaan sähköpostilla tai puhelimitse. Kunnan vaihde palvelee numerossa 015 888 9500 ja sähköpostilla kunta@puumala.fi

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille Puumalassa maanantaisin. Lue lisää ESSOTE:n sivuilta.

ESSOTE:n tilannekuva koronavirukseen löytyy täältä. Sivuilta löytyy mm. tietoa siitä mitä tehdä jos epäilee koronatartuntaa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 henkilön yleisötapahtumat Puumalassa ja muualla Itä-Suomessa. Määräys on voimassa ainakin 22.1. saakka.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Matias Hilden, puh. 050 375 8541.