Kotimaanmatkailu kunniaan

14 maaliskuun, 2023

Kotimaanmatkailu kannattelee Suomen matkailuelinkeinoa – myös julkista tukea tarvitaan kasvun turvaamiseen

Suomi kiinnostaa maailmallakin, mutta maamme matkailuelinkeino nojaa pääosin kotimaisiin matkailijoihin. Majoitusyöpymisissä kotimaisten matkailijoiden osuus on normaaliaikoina valtakunnallisesti lähes 70 prosenttia, Helsingin ja Lapin ulkopuolella pääsääntöisesti yli 80 prosenttia. Vuonna 2022 kotimaisten osuus oli valtakunnallisesti 77% kansainvälisen matkailun vielä ollessa toipumisvaiheessa kriisien jäljiltä. Kotimaan matkailun kehittäminen vaatii nykyistä enemmän panostuksia sekä alan kunnallisilta ja alueellisilta toimijoilta että valtion hallinnolta. 

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry, muistuttaa lähestyvän kesämatkailusesongin kynnyksellä, että panostuksia kotimaanmatkailuun ei saa unohtaa koronapandemian jälkeenkään. Elinvoimainen kotimaanmatkailu muodostaa koko matkailualan kivijalan. Matkailutoimiala luo uusia yrityksiä, infrastruktuuria, työtä sekä toimeentuloa ja sillä on jatkuvasti kasvava merkitys Suomen kansantaloudelle.

“Jos matkailua verrataan vaikkapa Suomessa perinteisesti merkittävänä toimialana pidettyyn metsäteollisuuteen, työllistää matkailu suoraan nelinkertaisen määrän ihmisiä” kertoo SUOMA ry:n puheenjohtaja Maisa Häkkinen.

Suoma ry tiedote 14.3. 23