Oppisopimuksella matkailualan töihin Puumalaan

18 maaliskuun, 2022

Ammattiopisto Samiedu hakee opiskelijoita oppisopimuskoulutuksiin, jotka toteutetaan yhteistyössä Puumalan matkailu- ja ravintola-alan yritysten kanssa. Puumalassa matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä tarve on erityisesti kesätyöntekijöille.

Koulutusyhteistyössä ovat mukana Sahanlahti Resort, Okkolan Lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Nestorinranta, Pistohiekka Sauna Oy – Puumalan Pistohiekka ja Kalakontti. Kehittäjäopettaja Laura Tynkkynen kertoo, että yritysten kanssa käytiin keskustelua, kuinka Samiedun yhteistyöllä voitaisiin parantaa yritysten mahdollisuuksia saada ammattitaitoista henkilökuntaa.

 

– Suunnittelimme Puumalan matkailualan yrittäjien kanssa heille sopivan oppisopimusmallin, johon opiskelijahaku on juuri avattu. Tämä uusi asiakaspalveluosaajan koulutuskokonaisuus on räätälöity suoraan yritysten tarpeisiin. Tärkeää on, että yritykset löytäisivät heidän toimintaansa sopivat henkilöt, ja me autamme kouluttamaan heitä alan tehtäviin, Tynkkynen sanoo.

 

Asiakaspalveluosaajan oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille työikäisille. Opiskelija voi olla nuori tai jo työelämässä oleva alanvaihtaja, osa-aikatyötä etsivä tai vakituista työtä etsivä. Myös nuorille koulutus on hyvä mahdollisuus, sillä koulutus voidaan hyväksilukea nykyisiin tai tuleviin opintoihin.

 

Koulutus toteutetaan palkallisena oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelija on työsuhteessa ja saa palkkaa. Oppisopimuksella oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työelämässä, jossa työpaikkaohjaaja ohjaa ja opastaa opiskelijaa työtä tehden. Samiedu antaa tietopuolista opetusta ja käytännön työn ohjausta verkossa ja lähiopetusjaksoilla. Koulutuksessa opiskelijan on mahdollista suorittaa myös hygienia- ja anniskelupassit.

 

Oppisopimuskoulutus on oiva mahdollisuus saada tekijöitä työelämään ympärillään tukiverkosto, joka ohjaa ja valmentaa koko uran alkutaipaleen ajan. Koulutuksen ja ohjauksen lisäksi Samiedu on mukana perehdyttämässä opiskelijoita tulevaan työpaikkaan ja tuleviin työtehtäviin. Yritysten käytettävissä ovat myös Samiedun taitovalmentajat, jotka ohjaavat ja tukevat opiskelijoita työpaikoilla.

 

– Työelämäyhteistyö on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta pystymme kehittämään koulutuksiamme juurikin yritysten ja työelämän tarpeisiin. Meillä ammatillisessa koulutuksessa tärkeintä on antaa alan opiskelijoille parhaat mahdolliset lähtökohdat työssä menestymiseen, Tynkkynen sanoo.

 

 

Lisätietoja ja hakeminen