Puumalalle menestystä Suomen yrittäjien Kuntabarometrissä

11 kesäkuun, 2020

Puumalan yritysilmapiiri oli koko maan alle 10 000 asukkaan kuntien joukossa kolmanneksi paras.

Etelä-Savon yrittäjät julkaisi Puumalan Niinisaaressa 11.6. valtakunnallisen Kuntabarometrin maakunnalliset tulokset. Iro Research kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 16.2.–13.5. Siihen vastasi 10 404 yrittäjää eri puolilta Suomea.

Puumala sijoittui omassa kuntakokoluokassaan (alle 10 000 asukkaan kunnat, n. 200 kappaletta) valtakunnan kolmanneksi parhaaksi kunnaksi yrittää. Puumala sijoittui myös kaikkien Etelä-Savon kuntien joukossa ensimmäiselle sijalle.

Kyselyssä arvioitiin kunnan elinkeinopolitiikkaa kuudella eri osa-alueella. Parhaat arvosanat Puumala sai kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyydestä. Myös lähes kaikilla muilla osa-alueilla kunnan saama arvio oli maakunnan paras.

Puumala on pärjännyt hyvin vastaavissa kyselyissä myös aiemmin, mutta aiemmin kunta ei ole sijoittunut yhtä korkealle valtakunnallisessa vertailussa.
– Kun kyselyn tuloksia tarkastelee, niin huomaa, että monet kyselyssä esitetyt asiat ovat sellaisia joihin Puumalassa on tietoisesti viime vuosina panostettu, ja yrittäjyys on yksi kunnan strategian viidestä kulmakivestä. Kunnan hyvä yritysilmapiiri on ennen kaikkea hyvän yhteistoiminnan tulos. Yritykset ovat viime vuosina lisänneet roimasti keskinäistä yhteistyötään, mikä näkyy myös ulospäin. Tästä on hyvä jatkaa, toteavat Puumalan yrittäjien puheenjohtaja Paula Okkola ja kunnanjohtaja Matias Hilden.

Kunta ja Puumalan yrittäjät järjestävät kesän jälkeen mitalikahvit paikallisille yrittäjille.

Puumalan lisäksi myös naapurikunta Sulkava pärjäsi kyselyssä hyvin, ollen saman kuntakokoluokan sijalla seitsemän.

Tietoja Etelä-Savon tuloksista tarkemmin Etelä-Savon yrittäjien verkkosivuilta.

Lisätietoja: Paula Okkola, puh. 0500 259 378, Matias Hilden, puh. 050 375 8541