Puumalan kunnalle 1,3 miljoonan euron tulos – suunnitteilla puolen miljoonan euron Puumala-rahasto

25 maaliskuun, 2020

Puumalan kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina vuoden 2019 tilinpäätöstä.

Kunnan tulos oli edellisvuosien tapaan selvästi, noin 1,3 miljoonaa euroa, positiivinen. Tulos on hyvä, varsinkin huomioiden sen että kunnan sote-menot kasvoivat noin 400 000 euroa ja valtionosuudet pienentyivät hieman yli 100 000 euroa vuoteen 2018 verrattuna. Kunnan verotulot kasvoivat yli 300 000 euroa, eli selvästi edellisvuodesta. Eniten kasvoi kunnallisveron tuotto.

Kunnanjohtaja Matias Hilden ehdottaa kunnanhallitukselle, että tilikauden tuloksesta tehdään 500 000 euron varaus erillisen Puumala-rahaston tai säätiön perustamiseksi. Perustamisesta on linjattu kunnan v. 2020 talousarviossa ja sen tarkoituksena on kohdentaa tukea puumalalaisten lapsiperheiden hyväksi. Tarkemmin asiasta päätetään viimeistään syksyllä 2020.

Koronavirus on iskenyt lujaa Suomen talouteen, ja se tulee näkymään kuntataloudessakin merkittävästi. Kunnan viime vuosina vahvaksi kehittynyt tase on nyt enemmän kuin tarpeen, ja voimme onneksi jatkaa jo suunniteltuja investointeja määrätietoisesti.Vahva taloudellinen tilanne tukee onneksi tästä tilanteesta selviytymistä. Suurin huoli on nyt kansalaisten terveydestä, paikallisten yritysten tilanteessa ja työntekijöiden toimeentulossa, toteavat kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen ja kunnanjohtaja Matias Hilden.

Kunnanhallitus keskustelee kokouksessaan myös keinoista edistää paikallisten yritysten selviytymistä koronakriisistä.