Puumalan kunta kokeilussa mukana – Kela-asiat voi hoitaa etäpalveluavun kautta kotoa käsin

1 lokakuun, 2020

Puumalan kunta on mukana vuoden loppuun kestävässä kokeilussa, jossa tarjotaan etäpalveluapua erityistä tukea Kela-asioissa tarvitseville. Apu on suunnattu niille, jotka eivät pysty elämäntilanteen vuoksi hoitamaan Kela-asioitaan itse tai kunnantalon asiointipisteessä ja sen tarjoamassa etäpalvelussa.

Kunnan asiakasneuvoja Eeva-Liisa Isosaari on kokeilussa kunnan edustaja, ja häntä voi pyytää tulemaan kotiin etäpalveluyhteydessä tarvittavien laitteiden kanssa. Asiakkaalla ei tarvitse olla älypuhelinta, tietokonetta, tablettia eikä nettiyhteyttä.

Tapaamisessa Isosaari ottaa kuvayhteyden Kelan etäpalveluun. Etäpalvelun aikana hoidetaan asiat kuntoon, ja tarvittaessa Isosaari toimittaa tarvittavat liitteet Kelaan suojatun sähköpostin kautta.

Istunnon lopuksi asiakas saa antaa palvelusta arvosanan asteikolla 1-10 sekä sanallista palautetta. Palvelu on asiakkaille ilmainen.

Asiakasneuvoja Eeva-Liisa Isosaarella on vaitiolovelvollisuus, ja ennen yhteydenottoa Kelaan hän allekirjoittaa asiakkaan kanssa salassapito- ja palvelusopimuksen.

Eeva-Liisa Isosaari tulee koteihin maanantaisin ja tiistaisin klo 9-15. Varaukset puh 050 471 2120. Huom. Koronarajoitusten aikana ei tehdä kotikäyntejä.

Kokeiluun osallistuvat Puumalan lisäksi Rovaniemi, Oulu, Ylä-Savon SOTE, Sininauhaliitto, Helsingin Vieraskoti ja Rikosseuraamuslaitos.