Puumalan kunta laatimassa 100 000 euron koronatukiohjelmaa paikallisille yrityksille

15 huhtikuun, 2020

Puumalan kunnanhallitus saa tulevana maanantaina käsiteltäväkseen 100 000 euron tukiohjelman paikallisille koronaepidemiasta kärsiville yrityksille. Tukiohjelma edellyttäisi myös valtuuston määrärahapäätöstä ja sitä on valmisteltu kunnan elinkeinotyöryhmässä yhdessä Puumalan yrittäjien kanssa. Kunnanvaltuuston on määrä kokoontua maanantaina 27.4.

Yritykset voisivat hakea tukea toukokuun loppuun saakka ja tuen jakamisesta päätettäisiin kesäkuussa. Kyseessä olisi kokonaan uusi tuki ja nimenomaan puumalalaisille yrityksille yritysmuodosta riippumatta. Tukea jaettaessa painotettaisiin muun muassa yrityksen henkilöstömäärää, koronaepidemian vaikutuksia ja yritysten kiinteitä kuluja.

Tämän lisäksi kunta avasi ensimmäisten kuntien joukossa yksinyrittäjien koronatuen haun ennen pääsiäistä. Tämän tuen rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö, ja alustavasti tähän tukeen on Puumalassa käytettävissä noin 150 000 euroa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen muistuttaa, että koronaepidemian vaikutuksia on vielä vaikeaa arvioida.
– Voi olla, että epidemian pitkittyessä joudutaan tekemään vielä lisäpanostuksia. Tällä toivottavasti autamme sitä, että jokainen puumalalainen yritys pääse yli tästä poikkeuksellisesta kriisistä.
Lisätiedot: Harri Kautonen, puh. 0500 441 878
kunnanjohtaja Matias Hilden, puh. 050 375 8541