Sähköautojen latausasema otettu käyttöön

12 elokuun, 2020

Puumalassa saa nyt ladattua sähköauton, myös nopeasti. Saimaan keskellä on aiemmin ollut aukko latauspisteissä, mutta asia korjaantui tiistaina 11.8. kun Puumalan ylätorilla sijaitseva sähköautojen latauspiste otettiin käyttöön. Puumalan kunnan toteuttamalta latauspisteeltä löytyy kaikkiaan kolme latauspaikkaa: yksi 50 kW pikalatauspiste (CHAdeMo ja CCS) sekä kaksi Type2 -latauspistettä (22 kW).

Pikalatauspisteitä oli entuudestaan Etelä-Savon maakunnassa yhdeksän kappaletta, mutta Puumalan piste on maakunnan ensimmäinen keskusta-alueella sijaitseva pikalatauspiste: muut maakunnan nopeat latauspisteet sijaitsevat mm. ABC-liikenneasemilla tai marketien yhteydessä. Pikalataus mahdollistaa auton akun lataamisen noin 30-45 minuutissa, ja latauksen aikana voi hyvin asioida Puumalan liikkeissä tai ravintoloissa.

Latauspisteen operaattori on Virta, jonka mobiilisovelluksella latauksen käynnistäminen ja maksaminen toteutetaan: vaihtoehtoisesti lataus onnistuu myös maksukortilla. Virta operoi Suomessa jo useita satoja latausasemia, erityisesti Uudellamaalla. Lisäksi samalla sovelluksella on käytössä yli 60 000 latauspistettä eri puolilla Eurooppaa. Puumalan latauspiste on Virran ensimmäinen Etelä-Savossa.

Ohjeet lataamiseen Virran sivuilta