Tarinareitti 62 -ulkoilureittisuunnitelman toteuttajaksi Suomen kärkeä edustava reittiasiantuntija

5 syyskuun, 2023

Puumalan Tarinareitti 62 -esiselvitystyöhön saatiin määräaikaan mennessä yhteensä kahdeksan tarjousta. Tehtävään valittiin kaksivaiheisen neuvottelumenettelyn tuloksena Allegra Nordics Oy. Valintaan vaikutti tiimin vahva osaaminen, positiivinen asenne sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Osapuolet korostivat monipuolisten ulkoilureittien tärkeyttä osana kunnan palveluympäristöä ja elinvoimaa. Ulkoilureitin suunnittelu käynnistetään syyskuun aikana yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Tarinareitti 62:n tulevaisuuden visiona on kestävä monipaikkaisuus, luontolähtöinen hyvinvointi ja viipyilevä matkailu, joka syntyy luontoa kunnioittavasta kestävästä liikunnasta ja paikallisista tarinoista, kertoo kunnanjohtaja Niina Kuuva.

Allegra Nordicsin toimitusjohtaja Mikko Saarinen näkee, että huolella toteutettujen reittien tulee täyttää erilaisten kohderyhmien odotusarvot siten, että luontokokemukset ovat myös tulevien sukupolvien elämyksiä. Tässä avoin yhteistyö maanomistajien ja sidosryhmien kanssa on avainasemassa. On tärkeä muistaa, että virallinen reitti on kestävä valinta, jonka kautta myös kuormitus luontoon on hallittavissa. Allegra Nordics on reitteihin ja reitistömatkailun kehittämiseen erikoistunut yritys, joka tarttuu nyt hyvin mielenkiintoiseen työhön Puumalassa. 

Lisätietoja:

Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva, puh. 050 375 8541, sähköposti: niina.kuuva@puumala.fi ja Allegra Nordicsin johtaja Mikko Saarinen, puh. 0400 431 207, sähköposti: mikko@helloallegra.com