Vastaa kyselyyn: miten Sinä haluaisit kehittää Puumalan keskusta-aluetta tulevaisuudessa?

Puumalan kunta laatii paraikaa Puumalan sataman ja keskustan kehittämissuunnitelmaa, jonka tähtäin on vuodessa 2030. Mukana suunnittelussa on myös Aalto yliopisto, joka ainoana yliopistona Suomessa kouluttaa maisema-arkkitehtejä. Aalto yliopiston maisema-arkkitehtuurin suunnittelukurssi suuntautuu syksyllä Puumalaan ja kurssilla laaditaan useita erilaisia visioita ja ehdotuksia alueen kehittämiseksi.

Työn tueksi kaivataan nyt kaikkien puumalalaisten, Puumalassa aikaa viettävien tai täällä pistäytyneiden näkemyksiä alueen kehittämisestä. Miten sinä kehittäisit Puumalan keskusta-aluetta joko lähitulevaisuudessa tai alkaneen vuosikymmenen kuluessa? Millaisia uusia palveluja alueelle voisi sijoittua? Mitä pitäisi korjata tai mikä ehdottomasti pitää ennallaan? Haussa on sekä villejä visioita että käytännön parannusehdotuksia.

Ehdottamisen helpottamiseksi alue on jaettu eri lohkoihin. Voit valita lohkon jota ajatuksesi koskevat, tai tarvittaessa voit kommentoida aluetta myös yleisellä tasolla.

Alue 1: Veeran ranta ja Norppapuisto

 

Alue 2: Hissitorni-Satamatori

 

Alue 3: Punainen kuuri – Nesteen ranta

 

Alue 4: Luotsiasema/matonpesupaikka/Elsa ja Sylvi -laitureiden alue

 

Alue 5: Keskustien eteläpää (Satamatieltä Kuittiseen)

 

Alue 6: Ylätorin ja kunnantalon alue

 

Alue 7: K-kaupan ja linja-autoaseman alue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehdotuksia voi jättää 31.8.2020 saakka. Kaikkien ehdotuksia antaneiden kesken arvotaan Puumala-tuotepalkintoa. Jos haluat osallistua arvontaan, niin jätä ehdotuksesi yhteydessä myös yhteystietosi. Mikäli haluat jättää useamman ehdotuksen, niin päivitä lähettämisen jälkeen sivu ja voit täyttää lomakkeen uudelleen.

Puumalan osallistuvan budjetoinnin yhteydessä keväällä 2020 annetut ehdotukset otetaan myös automaattisesti huomioon.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Matias Hilden, puh. 050 375 8541, matias.hilden@puumala.fi

Kuvat: Antti Kasanen, Maanmittauslaitos