Ympäristötaideteoskilpailun suosio yllätti

1 helmikuun, 2024

Puumalan kunta järjesti 23.8.2023‒18.1.2024 avoimen ympäristötaidekilpailun Puumalan keskustan pääliittymän ympäristöön.

Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä peräti 55 kilpailutyötä. Palkintolautakunta arvioi helmi-maaliskuun aikana teokset ja päättää palkittavat. Teosten arviointi tehdään siten, ettei tekijän tai tekijöiden nimiä ole yhdistettynä teoksiin. Anonymiteetti säilyy myös yleisöäänestyksessä, joka ehdotusten suuren määrän vuoksi toteutetaan alkuperäistä ajankohtaa myöhemmin Puumalan kunnantalon aulatiloissa ja kunnan verkkosivuilla.

Kilpailun tarkoituksena on löytää Puumalan omaleimaisuutta esille tuova ympäristötaideteos kantatie 62:n ja Keskustien liittymään ja toivottaa tulijat tervetulleeksi kuntaan. Kilpailu on yleinen ja avoin taidekilpailu kaikille, ja siihen voivat osallistua Suomessa ammattimaisesti toimivat taiteilijat ja taiteilijaryhmät. Arviointiperusteita ovat Puumalan omaleimaisuuden esille tuominen sekä alueen viihtyisyyden vahvistaminen ja elävöittäminen, kulttuurisen ja ekologisen kestävyyden huomioon ottaminen, toteuttamiskelpoisuus, ainutlaatuisuus, puhuttelevuus sekä taiteellinen näkemyksellisyys.

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: pääpalkinto on 10 000 euroa, toinen palkinto 4 000 euroa ja kolmas palkinto 2 000 euroa. Lisäksi yleisöäänestyksen voittaja saa 1 000 euroa. Teos on tarkoitus toteuttaa 2024-2025 aikana. Ympäristötaideteoskilpailua tukee Taiteen edistämiskeskus.

 

Lisätiedot:

Kunnanjohtaja Niina Kuuva p. 050 375 8541 niina.kuuva@puumala.fi

Tietoa kilpailusta ja kilpailuohjelma: https://puumala.fi/ymparistotaideteoskilpailu/