Eläinlääkintä

ELÄINLÄÄKÄRIN VASTAANOTTO

Eläinlääkintähuollon tehtäviin kuuluu huolehtia kaikkien eläinten perustason terveyden- ja sairaudenhoidosta, eläinsuojelulain mukaisista tehtävistä ja tarttuvien eläintautien vastustustyöstä. Eläinlääkintä osallistuu myös elintarvikelain mukaiseen valvontaan tuotantoeläintiloilla. Eläinlääkintään kuuluu myös esim. eläinperäisiin jätteisiin ja haaskanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä.

Vastaanotto on Puumalassa keskiviikkoisin klo 8-16, os. Niementie 26, 52200 Puumala.

Puhelinaika ajanvarauksia, tiedusteluja ja neuvontaa varten on arkisin klo 8-9. Puhelinajan jälkeen eläinlääkärit ovat potilastyössä ja jos eivät pääse vastaamaan puhelimeen voi ainoastaan jättää viestin. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä viestin jättäneisiin mahdollisimman pian.

kunnaneläinlääkäri Anu Korpikallio p. 044 417 2083

Lisätiedot eläinlääkinnästä Savonlinnan kaupungin sivuilta https://www.savonlinna.fi/asukas/elainlaakinta-ja-loytoelaimet/

 

ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS

Eläinlääkäripäivystys palvelee kiireellisissä tapauksissa iltaisin, öisin ja viikonloppuihin. Arki-iltojen ja -öiden päivystysaika on klo 16-08.

Päivystysajan tilakäynnit ja kiireellinen pieneläinten hoito puh 0600 1 7211

https://www.savonlinna.fi/asukas/elainlaakinta-ja-loytoelaimet/

ELÄINSUOJELU

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Valvontaeläinlääkäri vastaa pääasiassa eläinsuojelulain valvonnasta.

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset ja luonnollista käyttäytymistä säätelevät tarpeet. Jos on aihetta epäillä, että eläintä hoidetaan, kohdellaan, käytetään tai kuljetetaan eläinsuojelusäädösten vastaisesti, on eläinsuojeluviranomaisilla sekä lääninhallituksen valtuuttamalla eläinsuojeluvalvojalla oikeus tehdä tarkastus.

Epäillessäsi eläinsuojelulain vastaista eläinten kohtelua voit ilmoittaa asiasta

Puhelimella

Sähköpostilla valvontaelainlaakari@savonlinna.fi tai kunnan eläinlääkärille, terveystarkastajalle tai poliisille.

Eläinsuojelulaki edellyttää ilman epäilyäkin vuosittain tapahtuvan tarkastuskäynnin ammattimaisiin eläintenpitopaikkoihin (esimerkiksi kennelit ja ratsastuskoulut). Tarkastuksia tehdään säännöllisesti myös maidontuotantotiloille. Lääninhallituksen määräyksestä tuotantotiloille tehdään myös EU-eläinsuojelutarkastuksia.

 

LÖYTÖELÄIMET

Kunnalla on velvollisuus järjestää löytöeläimille tilapäinen hoitopaikka. Puumalassa löytöeläimet ottaa talteen Mikkelin eläinsuojeluyhdistys.

Talteen otettua eläintä säilytetään 15 päivän ajan ja jos omistajaa ei löydetä, eläin sijoitetaan uuteen kotiin tai lopetetaan.

Yhteystiedot: Mikkelin eläinsuojeluyhdistys, p. 050 547 9054