PUUMALA KODIKSI -hanke

 

PUUMALAN KUNTA ON KÄYNNISTÄNYT AGENTTITOIMINNAN

Monipaikkainen asuminen, monipaikkayrittäjyys ja kotimaan matkailu ovat ajankohtaisia teemoja
Digitalisaation myötä olemme vapautuneet paikkasidonnaisuudesta. Työ kulkee helposti mukana paikasta toiseen. Pienistä kunnista on tullut helposti saavutettavia ja houkuttelevia. Etätyöskentely on tullut jäädäkseen ja kotimaan matkailu on vilkastunut. Seuraava askel on tehdä etätyöstä pysyvää arkea.

Puumala on astunut askeleen eteenpäin ja palkannut muuttoagentin
Puumalan kunta haluaa omalta osaltaan edistää monipaikkaista asumista, yrittäjyyttä ja matkailua. Muuttoagentin tehtävä on luoda Puumalaan palvelumalli, jonka avulla mahdollistetaan Puumala kodiksi tulomuuttajalle. Tavoitteena on hyvin toimiva palveluverkosto ja sujuva arki. Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa haluamme toivottaa uuden kuntalaisen tervetulleeksi kuntaan.

Otamme uudet asukkaat ilolla vastaan mukaan kunnan toimintaan, niin elinkeinoelämään kuin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaan. Aktiivinen vuorovaikutus asukkaiden kanssa on hyvä keino kehittää kunnan tarjoamia palveluja kuntalaisten toivomaan suuntaan.

Taloustutkimus tutkii vapaa-ajan asukkaiden kokemuksia Puumalasta
Puumalassa on lähes 4000 vapaa-ajan asuntoa, 3000 kilometriä rantaviivaa ja n. 800 saarta.

Puumalan kunta on käynnistänyt yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa vapaa-ajan asukkaille suunnatun kyselytutkimuksen, jonka tavoitteena on selvittää vapaa-ajan asukkaiden kokemuksia Puumalasta.
Kyselyn teemoja ovat mm. palvelut, vetovoimaisuus ja viestintä. Lisäksi odotamme vastaajilta kehittämisehdotuksia. Puumala haluaa olla jatkossakin vetovoimainen ja luonteeltaan positiivinen Saimaan kaunein kunta.

Toimialaluettelo alueen yrittäjistä
Päivitämme myös Puumalan yrityshakemisto rakentajille 2024 -luetteloa. Hyvä yrittäjä, tarkistathan, että tietosi ovat ajan tasalla. Myös tiedot uusista yrittäjistä lisätään luetteloon.

Vuokra-asuntoja etsitään, myös erilaiset pientilat kiinnostavat
Vuokrattavista asunnoista on sesonkiaikana pulaa. Jos joku harkitsee asunnon tai kesämökin vuokraamista, niin mielellämme otamme tämän tiedon vastaan. Kiinnostavia kohteita ovat myös erilaiset pientilat, joko myytäväksi tai vuokrattavaksi.

Ota yhteyttä muuttoagenttiin!
Muuttoagentin tehtävänä on tarjota neuvontaa asumiseen ja yrittämiseen liittyvissä asioissa Puumalassa.
Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, että kuinka ja kenen kanssa olisi parasta kulloinkin edetä.

Sähköposti: kunta@puumala.fi

PUUMALAN KUNTA, Keskustie 14, 52200 PUUMALA

Puumala kodiksi – muuttoagentin palvelujen luominen -hanke
Maakunnan omaehtoisen kehittämisen määräraha/Etelä-Savon maakuntaliitto