Palkinnot

Kulttuuri

Kunnan kulttuuripalkinto

Kunta on huomioinut kulttuurin saralla ansioituneita kuntalaisia vuodesta 2013 myöntämällä vuosittain Puumalan kulttuuripalkinnon yksittäiselle henkilölle, ryhmälle tai muulle yhteisölle. Palkinto julkistetaan Puumala-päivänä 28.6.

Sello- ja flyygeli konserrti Puumalan kirkossa

 

Liikunta

Harjoitusstipendien, nuoren urheilijan tunnustuspalkintojen ja Puumalan vuoden liikuttajan ehdotuksia vastaanotetaan 30.11. saakka.
Harjoitusstipendin hakemista varten voit tulostaa hakulomakkeen tästä
urheilijastipendi_hakulomake
tai hakea paperilomakkeen kunnan asiointipisteestä. 

Menestyneiden urheilijoiden ja joukkueiden harjoitusstipendit

Stipendin myöntämisen edellytyksenä on, että

  • urheilija on kirjoilla Puumalan kunnassa tai hän edustaa saavutushetkellä puumalalaista yhdistystä
  • joukkue- tai viestisaavutuksissa palkinto myönnetään puumalalaiselle seuralle.

Urheilija tai joukkue huomioidaan vain yhdestä saavutuksesta/vuosi.
Painopisteenä on nuorten urheilijoiden saavutusten huomioiminen.

Stipendiä myönnettäessä edustettavan lajin liiton on oltava Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) vuosittain hyväksyttävissä lajiliittojen lajeissa tai niihin rinnastettavissa SLU:n yhteistyökumppaneiden Suomenmestaruuskilpailuissa.

Stipendi voidaan myöntää vähintään piirinmestaruuden tai vastaavan voittamisesta, tulostaso ja osallistujamäärä huomioiden. Alaikäraja on 14 vuotta. Stipendin suuruus harkinnanvarainen, huomioiden tulostaso ja osallistujamäärä. Stipendejä myönnetään liikuntapalvelujen talousarvioon varattujen määrärahojen puitteissa.

Veteraanisarjoissa (yli 35 vuotta) menestykset huomioidaan kuntamitalilla tai muulla vastaavalla huomionosoituksella.


Nuoren urheilijan tunnustuspalkinto

Enintään viidelle nuorelle urheilijalle myönnetään harjoitusstipendi urheilumenestyksestä tai aktiivisesta liikunnan harrastamisesta. Stipendin saajat ovat aktiivisesti liikuntaa harrastavia alle 21-vuotiaita Puumalassa kirjoilla olevia nuoria, jotka tuovat myönteisesti esille liikuntaharrastuksen hyviä puolia ja kannustavat muita nuoria harrastamaan liikuntaa. Tunnustuspalkinnon suuruus on 50 €.

Stipendien hakuaika päättyy 30.11. tai sitä seuraavaan arkipäivään mennessä. Stipendiä haetaan erillisellä lomakkeella ja esityksen palkittavasta henkilöstä voi tehdä kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Ehdotukset tulee toimittaa kunnan liikuntapalveluihin. Päätöksen palkittavista henkilöistä tekee vapaa-aikasihteeri (Hallintosääntö 17 §).

 

Vuoden Liikuttaja

Palkinnon saaja voi olla Puumalan kunnan henkilö, yhdistys, yhteisö, yritys tai tapahtuma, joka ko. vuoden aikana on ollut merkittävä liikuttaja tai on esimerkillisesti vaikuttanut oman kunnan toiminta-alueella liikunnan ja urheilun parissa. Palkinnon saaja voi olla esimerkiksi edistänyt kuntalaisten, työyhteisön, yhteisönsä jäsenien tai ympäristönsä liikunta-aktiivisuutta ja mahdollisuuksia. Perusteena voi olla pitkäaikainen toiminta tai yksittäinen teko, jolla on huomattu olevan liikunnallista merkitystä kunnan toiminta-alueella.

Esitykset Vuoden Liikuttaja – palkinnon saajasta tulee tehdä kirjallisena 30.11. mennessä Puumalan kunnan liikuntapalveluihin. Päätöksen kuntalaisten ja LIITO-työryhmän esitysten perusteella tekee vapaa-aikasihteeri.

Valitun palkitseminen tapahtuu yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta ry:n kanssa maakunnallisessa Urheilugaalassa seuraavan vuoden tammi-helmikuussa.

 

Nuoriso

Nuorisopalkinto

Puumalan nuorisovaltuusto valitsee vuosittain henkilön tai tahon, joka on merkittävästi vaikuttanut puumalalaisten nuorten hyvinvointiin.

 

Päivitetty 13.11.2023