Urheiluhalli ja kuntosali

 

Sijaitsevat osoitteessa Vanha Puumalantie 4 C, 52200 Puumala

Urheiluhallilla on käytössä kuntosali, liikuntasali, kiipeilyseinä ja kahvio.
Urheiluhallin kausikäyttäjävuorot ovat olleet haettavissa 25.8.2021 mennessä.
Kysy vapaita vuoroja vapaa-aikasihteeriltä.

Urheiluhalli:

Urheiluhalli on käytettävissä maanantaista perjantaihin kello 7-22, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 7-12 ja 13.30-22.00. Sisälle pääsee klo 21.30 asti ja rakennuksesta on poistuttava viimeistään kello 22.15. Koko rakennus suljettu la ja su klo 12-13.30.

Urheiluhallin avainkortin voi ostaa omakseen kunnan asiointipisteestä. Saat sen käyttöösi seuraavana arkipäivänä. Puumalan kunnan asiointipiste (Keskustie 14) on avoinna ma – pe klo 9-15. Korttien uudelleen aktivoinnin voi myös hoitaa puhelimitse 015 8889 500 tai sähköpostilla kunta(at)puumala.fi.

Urheiluhallin ja kuntosalin avainkortti maksaa kaikilta käyttäjiltä 10 €, maksun voi suorittaa käteisellä tai pankkikortilla. Urheiluhallikortti on henkilökohtainen ja mahdollisten väärinkäytösten yhteydessä se voidaan sulkea. Suljetun urheiluhallikortin uudelleen avaaminen maksaa 10 €.

Omistaessasi urheiluhallikortin käytössäsi ovat myös pukuhuoneet.

Koronapandemian aikana urheiluhallin käyttäjien on huomioitava erityisohjeet:

 • Urheiluhallille tullaan vain terveenä.
 • Käytävällä, pukuhuoneissa ja varastoissa käytetään maskia.
 • Pidetään turvavälit myös pukuhuoneissa.
 • Urheiluhallille tullessa pestään kädet ja käytetään käsidesiä.
 • Urheiluhalli siivotaan viikonloppuisin kello 12.00-13.30, jolloin koko rakennus on suljettu muilta käyttäjiltä.
 • Urheiluhallille tullaan juuri ennen oman vuoron alkua ja poistutaan myös mahdollisimman nopeasti oman vuoron jälkeen. Vanhemmat tai muut huoltajat eivät saa jäädä pukuhuoneisiin tai käytävälle odottamaan lasten harrastusryhmän ajaksi.
 • Kuntosalin ryhmäkokomaksimi on 15 henkilöä.
 • Pukuhuoneiden turvavälien pitämisestä vastaa jokainen käyttäjä: suositus on, että pukuhuoneita ja pesutiloja käytetään mahdollisimman vähän. Kuitenkin ulkovaatteiden ja -kenkien vieminen liikuntasaliin ja kuntosaliin on edelleen kielletty.
 • Jumppa-alustat, peliliivit, säbämaalivahdin varusteet jne. eivät ole yhteisessä käytössä. Jos ryhmäsi haluaa peliliivit, saatte peliliivit lainaan koko toimintakaudeksi.

Liikuntasali

Urheiluhallin liikuntasalissa voi liikkua monipuolisesti haluamallaan tavalla. Vapaassa käytössä ovat mm. sulkapalloverkot. Liikuntasalissa (A-puolella) on kevättalvella 2018 valmistunut kiipeilyseinä, jolla on mahdollisuus boulderointiin ja köysikiipeilyyn. Kiipeily seinällä aina omalla vastuulla.

Liikuntasalin käyttömaksut 1.6.2020 alkaen:
Koko sali 15 €/tunti
½ salia, sulkapallokenttä tai kiipeilyvuoro 8 €/tunti

Kiipeilyvuoron voi varata kiipeilyn alkeiskurssin käynyt tai kansallisen varmistuskortin omaava henkilö.

Liikuntasalimaksuja ei peritä lasten ja nuorten ryhmiltä, joiden toiminta on osallistujille maksutonta. Jokaisella ryhmällä täytyy kuitenkin olla vähintään 16 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö. Maksuja ei peritä myöskään eläkeläisjärjestöiltä tai vastaavilta eläkeläisille maksutonta toimintaa järjestävilta tahoilta.

 

Kuntosali

Urheiluhallilla sijaitsee suosittu kuntosali, jossa voi harjoitella monipuolisesti sekä laitteilla että vapailla painoilla. Kuntosalin käyttöikäraja on 15 vuotta.

Koronaepidemian vuoksi tehostamme hygieniatoimenpiteitä kuntosalilla. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden kuntosaliharjoitteluun, mutta samalla teemme parhaamme taudin leviämisen ehkäisemiseksi, korostaen yksilön henkilökohtaista vastuuta. Tulethan kuntosalille vain terveenä!

 • Tullessasi kuntosalille ota pöydältä kertakäyttöliina ja suihkepullo, jossa on desinfiointiainetta. Laitteesta poistuessasi pyyhi pinnat, joihin olet koskenut ja hikoillut.
 • Suosi paikkaharjoittelua, älä hypi laitteesta toiseen vaan tee liike sarjoineen loppuun ja sitten pyyhkäise.
 • Käyttäjät itse vastaavat riittävän turvavälin (1-2 m) pitämisestä ja pyrkivät välttämään kaikkea lähikontaktia.
 • Treenin lopuksi, kuntosalilta pois lähtiessäsi, pyyhkäise suihkupullo, palauta se pöydälle ja kertakäyttöliina roskikseen.
 • Toimi salilla ripeästi ja äläkä vietä ylimääräistä aikaa salilla. Huomaa, että kannat itse vastuun hygieniaohjeiden noudattamisesta.

Korostamme käsihygienian merkitystä!

Siivoushenkilöstö huolehtii käsidesin ja suihkepullojen riittävyydestä. Kuntosali on suljettu viikonloppuisin kello 12.00-13.30 siivouksen vuoksi.

KUNTOSALI VARATTU VAIN RYHMIEN KÄYTTÖÖN syksyllä 2021:

Maanantaisin: klo 10.45-12
Tiistaisin: klo 8.45-9.45 & klo 17.30-18.30
Keskiviikkoisin: klo 15-15.55
Torstaisin: klo 10-11 & klo 15-16
Perjantaisin: klo 9-10
Muutokset mahdollisia!

Henkilökohtaisten kuntosalikorttien osto ja aktivointi:
kunnan asiointipisteessä (Keskustie 14) ma–pe klo 9-15 puh. 015 888 9500 tai kunta(at)puumala.fi

Kuukausimaksu                14 €
3 kuukautta                      40 €
vuosikortti                       140 €
Kuntosalin 1, 3 ja 10 käynnin kortteja on myytävänä Kahvila Kuittisessa. Kertakäynnin hinta on 3 €.

Kuntosalin käyttömaksut:
Kuukausimaksu 14 €
Vuosikortti 140 €
Ryhmävuoro 12 €/tunti
Ryhmävuoro, jolloin kuntosali suljettu muilta käyttäjiltä 35 €/tunti
Kuntosalin ryhmävuoromaksua ei peritä, mikäli kaikki käyttäjät maksavat itse käyttömaksun (ei koske suljettuja ryhmävuoroja).

Kuntosalin käyttö on maksutonta puumalalaisille opiskelijoille (myös 15 v. täyttäneille koululaisille sekä valmennusryhmiin kuuluville nuorille), eläkeläisille, yli 70-vuotiaille, työttömille (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä oleville) ja varusmiespalvelusta suorittavalle. Lisätietoja kunnan asiointipisteestä puh. (015) 888 9500 klo 9.00 – 15.00.

Kuntosalimaksuista saavat 50 %:n alennuksen toisella paikkakunnalla asuvat eläkeläiset, yli 70-vuotiaat, opiskelijat (sekä 15 v. täyttäneet koululaiset ja valmennusryhmiin kuuluvat nuoret) ja työttömät (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä olevat).

Alennuksen/maksuttoman kuntosalin käytön edellytyksenä on henkilökohtaisen urheiluhallikortin hankkiminen yhteispalvelupisteestä, jolloin myös asianmukainen todistus ko. ryhmään kuulumisesta on esitettävä. Urheiluhallikortin hinta on 10 € ja se on maksettava käteisellä.

 

Urheiluhallin kahvio

Urheiluhallin kahvio on viihtyisä kokoustila pieniä kokouksia varten. Varustukseen kuuluu mm. videotykki. Vieressä olevassa pienessä keittiössä voi laittaa kahvit yms. tarjoilua. Käyttömaksu 5 €/tunti. Kahvio ei ole käytettävissä 1.6. – 31.8.2021.

Vuorovarausohjeet

Yksittäisten vuorojen varaukset liikuntasaliin (myös kiipeilyseinävuorot ja sulkapallovuorot sekä kahvion käyttö)
* sähköisesti tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan)
* kunnan asiointipisteestä (Keskustie 14, ma–pe klo 9-15 puh. 015 888 9500)
* Kahvila Kuittisesta (puh. 050 4681 014)
ma – pe      klo   6.30 – 21.00
la                   klo   8.00 – 21.00
su                  klo   9.00 – 18.00
Vuoro maksetaan varauksen yhteydessä, puhelimitse tehty varaus maksetaan avainkortin noudon yhteydessä. Varattuasi vuoron nouda avainkortti asiointipisteestä tai Kahvila Kuittisesta. Palauta avainkortti urheiluhallilla kuntosalin oven vieressä olevaan laatikkoon. Kiipeilyseinän varustekaapin avain noudetaan Kahvila Kuittisesta, jonne se myös palautetaan.
Kahvion avain noudetaan kunnan asiointipisteestä, jonne se myös palautetaan.
Maksuttomat vuorot voi varata vain asiointipisteestä tai Kahvila Kuittisesta.

Vakituisia käyttövuoroja liikuntasaliin, kuntosalin ryhmävuoroja ja kahvioon voi tiedustella vapaa-aikasihteeriltä soittamalla puh. 050 3758569 tai sähköpostilla virpi.tuovinen(at)puumala.fi.
Kouluaikana arkipäivien (ma-pe) liikuntasalin päivävuorot kello 9-15 ovat ensisijaisesti Puumalan yhtenäiskoulun käytössä ja iltapäivän vuorot kello 15-17 ovat ensisijaisesti lasten ja nuorten kerhotoiminnan käytössä.

 

Päivitetty 13.9.2021