Urheiluhalli

 

Sijaitsee osoitteeessa Vanha Puumalantie 4 C 52200 Puumala

Urheiluhallilla on käytössä kuntosali, liikuntasali ja kiipeilyseinä.

Urheiluhallikortin voi ostaa omakseen kunnan asiointipisteestä. Saat sen käyttöösi seuraavana arkipäivänä. Puumalan kunnan asiointipiste (Keskustie 14) on avoinna ma – pe klo 9-15. Korttien uudelleen aktivoinnin voi myös hoitaa puhelimitse 015 8889 500 tai sähköpostilla kunta(at)puumala.fi.

Urheiluhallin ja kuntosalin avainkortti maksaa kaikilta käyttäjiltä 10 €, maksun voi suorittaa käteisellä tai pankkikortilla. Urheiluhallikortti on henkilökohtainen ja mahdollisten väärinkäytösten yhteydessä se voidaan sulkea. Suljetun urheiluhallikortin uudelleen avaaminen maksaa 10 €.

Omistaessasi hallikortin käytössäsi ovat myös pukuhuoneet. Suihkutilat ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Urheiluhalli on käytettävissä 1.6.2020 alkaen maanantaista perjantaihin kello 7-22, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 7-12 ja 14-22. Rakennuksesta on poistuttava viimeistään kello 22.15.  Urheiluhalli ja kuntosali ovat suljettu 6.-9.8.2020.

 

Liikuntasali

Urheiluhallin liikuntasalissa voi liikkua monipuolisesti haluamallaan tavalla. Vapaassa käytössä ovat mm. sulkapalloverkot. Liikuntasalissa (A-puolella) on kevättalvella 2018 valmistunut kiipeilyseinä, jolla on mahdollisuus boulderointiin ja köysikiipeilyyn. Kiipeily seinällä aina omalla vastuulla.

Liikuntasalin käyttömaksut 1.6.2020 alkaen:
Koko sali 15 €/tunti
½ salia, sulkapallokenttä tai kiipeilyvuoro 8 €/tunti

Kiipeilyvuoron voi varata kiipeilyn alkeiskurssin käynyt tai kansallisen varmistuskortin omaava henkilö.
Liikuntasalimaksuja ei peritä lasten ja nuorten ryhmiltä. Jokaisella ryhmällä täytyy kuitenkin olla vähintään 16 vuotta täyttänyt vastuuhenkilö.

 

Kuntosali

Urheiluhallilla sijaitsee suosittu kuntosali, jossa voi harjoitella monipuolisesti sekä laitteilla että vapailla painoilla. Kuntosalin käyttöikäraja on 15 vuotta.

Henkilökohtaisten kuntosalikorttien osto ja aktivointi:
kunnan asiointipisteessä (Keskustie 14) ma–pe klo 9-15 puh. 015 888 9500 tai kunta(at)puumala.fi

Kuukausimaksu                14 €
3 kuukautta                      40 €
vuosikortti                       140 €
Kuntosalin kertakortteja on myytävänä Kahvila Kuittisessa. Kertakortin hinta on 3 €.

Kuntosalin käyttömaksut:
Kuukausimaksu 14 €
Vuosikortti 140 €
Ryhmävuoro 12 €/tunti
Ryhmävuoro, jolloin kuntosali suljettu muilta käyttäjiltä 35 €/tunti
Kuntosalin ryhmävuoromaksua ei peritä, mikäli kaikki käyttäjät maksavat itse käyttömaksun (ei koske suljettuja ryhmävuoroja).
Kuntosaliin ei voi varata ryhmävuoroja kesäkaudella 2020.

Kuntosalin käyttö on maksutonta puumalalaisille opiskelijoille (myös 15 v. täyttäneille koululaisille sekä valmennusryhmiin kuuluville nuorille), eläkeläisille, yli 70-vuotiaille, työttömille (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä oleville) ja varusmiespalvelusta suorittavalle. Lisätietoja kunnan asiointipisteestä puh. (015) 888 9500 klo 9.00 – 15.00.

Kuntosalimaksuista saavat 50 %:n alennuksen toisella paikkakunnalla asuvat eläkeläiset, yli 70-vuotiaat, opiskelijat (sekä 15 v. täyttäneet koululaiset ja valmennusryhmiin kuuluvat nuoret) ja työttömät (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä olevat).

Alennuksen/maksuttoman kuntosalin käytön edellytyksenä on henkilökohtaisen urheiluhallikortin hankkiminen yhteispalvelupisteestä, jolloin myös asianmukainen todistus ko. ryhmään kuulumisesta on esitettävä. Urheiluhallikortin hinta on 10 € ja se on maksettava käteisellä.

 

 

PUUMALAN KUNNAN OHJEISTUS KUNTOSALILLE 1.-31.8.2020

Tehostamme hygieniatoimenpiteitä kuntosalilla.
Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden kuntosaliharjoitteluun, mutta samalla teemme parhaamme taudin leviämisen ehkäisemiseksi, korostaen yksilön henkilökohtaista vastuuta.

Periaatteena on se, että kuntosalissa voi olla kerrallaan 1 henkilö/10 m2, näin ollen tilassa saa olla yhtä aikaa paikalla enintään 8 henkilöä.

 • Tullessasi kuntosalille ota pöydältä kertakäyttöliina ja suihkepullo, jossa on desinfiointiainetta. Laitteesta poistuessasi pyyhi pinnat, joihin olet koskenut ja hikoillut.
 • Suosi paikkaharjoittelua, älä hypi laitteesta toiseen, vaan tee liike sarjoineen loppuun ja sitten pyyhkäise.
 • Käyttäjät itse vastaavat riittävän turvavälin (1-2 m) pitämisestä ja pyrkivät välttämään kaikkea lähikontaktia.
 • Treenin lopuksi, kuntosalilta pois lähtiessäsi, pyyhkäise suihkupullo, palauta se pöydälle ja kertakäyttöliina roskikseen.
 • Toimi salilla ripeästi ja äläkä vietä ylimääräistä aikaa salilla. Huomaa, että kannat itse vastuun hygieniaohjeiden noudattamisesta.

Korostamme käsihygienian merkitystä!
Siivoushenkilöstö huolehtii käsidesin ja suihkepullojen riittävyydestä.

Älä tule kuntosalille, jos

 • Sinulla on todettu koronavirus tai Sinulla on hiemankaan flunssan oireita.
  olet oleskellut hiljattain ulkomailla. Pidä palatessasi kahden viikon tauko harjoittelusta.
 • olet ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien ihmisten kanssa.
 • kuulut THL:n määrittämään riskiryhmään (ikääntyneet henkilöt ja henkilöt, joilla on jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai keuhkosairaus). Pidä taukoa kuntosaliharjoittelusta, mutta muista jatkaa liikkumista esim. ulkoillen.

 

Urheiluhallin kahvio

Urheiluhallin kahvio on viihtyisä kokoustila pieniä kokouksia varten. Varustukseen kuuluu mm. videotykki. Vieressä olevassa pienessä keittiössä voi laittaa kahvit yms. tarjoilua. Käyttömaksu 5 €/tunti.
Kahvio ei ole käytettävissä 1.6.-31.8.2020.

 

Vuorovarausohjeet

Yksittäisten vuorojen varaukset liikuntasaliin (myös kiipeilyseinävuorot ja sulkapallovuorot)
* sähköisesti tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan)
* kunnan asiointipisteestä (Keskustie 14, ma–pe klo 9-15 puh. 015 888 9500)
* Kahvila Kuittisesta (puh. 050 4681 014)
ma – pe      klo   6.30 – 21.00
la                   klo   8.00 – 21.00
su                  klo   9.00 – 18.00
Vuoro maksetaan varauksen yhteydessä, puhelimitse tehty varaus maksetaan avainkortin noudon yhteydessä. Varattuasi vuoron nouda avainkortti asiointipisteestä tai Kahvila Kuittisesta.
Palauta avainkortti urheiluhallilla kuntosalin oven vieressä olevaan laatikkoon.

Vakituisten käyttäjävuorojen varaukset liikuntasaliin, kuntosalin ryhmävuorot ja kahvion käyttövuorot ajalle 1.9.2020 – 31.5.2021

Vuorovaraushakemukset toimikaudelle 1.9.2020 – 31.5.2021 tulee toimittaa kirjallisina viimeistään 7.8.2020 osoitteeseen Puumalan kunta, Nuoriso- ja liikuntapalvelut, Keskustie 14, 52200 Puumala tai sähköpostilla virpi.tuovinen(at)puumala.fi.

Hakemukseen tulee merkitä selvästi:

 • toivottu päivä ja kellonaika (mikäli mahdollista, myös vaihtoehtoinen päivä/aika)
 • koko sali, puoli salia, sulkapallokenttä, kuntosali, kahvio
 • hakijatahon nimi ja laskutusosoitus
 • yhteyshenkilön nimi, osoite ja puhelinnumero
 • ryhmästä vastaavan nimi, osoite ja puhelinnumero (mikäli eri kuin yhteyshenkilö)
 • ryhmän nimilista korttien aktivoimista varten (jokaisella liikuntasalin ja kuntosalin käyttäjällä täytyy olla oma kortti, ei kuitenkaan lapsilla)

Kouluaikana arkipäivien (ma-pe) liikuntasalin päivävuorot kello 9-15 ovat ensisijaisesti Puumalan yhtenäiskoulun käytössä ja iltapäivän vuorot kello 15-17 ovat ensisijaisesti lasten ja nuorten kerhotoiminnan käytössä.

Päivitetty 16.7.2020