Kirjasto

Kirjastopalvelut

Puumalan kirjasto on toistaiseksi suljettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Sulku koskee myös omatoimikirjastoa.

Kirjasto yrittää helpottaa asiakkaiden lukunälkää panostamalla nyt vahvasti e-aineistojen hankintaan (sekä e-äänikirjojen että e-kirjojen kokoelmaan). Ajantasainen tieto Lumme-kirjastojen e-kokoelmista on verkkokirjastossa osoitteessa https://lumme.finna.fi/Content/eaineisto  Koko kokoelma sisältää sekä luettavia, että kuunneltavia e-kirjoja. Uusimpana palveluna olemme hankkineet käyttöön elokuvien suoratoistopalvelu Viddlan, joka sekin on kirjastokortilla käytettävissä.

Puumalan kirjasto, Ojakuja 3, 52200 Puumala
puh. 044 794 5594
karoliina.linden(at)sivistys.mikkeli.fi
http://kirjasto.mikkeli.fi/category/lahikirjastot-lahikirjastot/puumala/

Aukioloajat:
ma-ti 10-16
ke 11-18
to-pe 10-16
la 9-14

Omatoimiaika:
ma-su 9-20

Kirjaston aineistohaku, uusinnat ja varaukset

Puumalan kirjastopalvelut järjestään Mikkelin seutukirjasto

Kirjastossa on käytössä langaton lähiverkkoyhteys (Wlan) ja sieltä voi lainata myös liikuntavälineitä kuten kahvakuulia ja lumikenkiä.

Puumalan kirjaston palvelutiski ystävällisinen työntekijöineen

Ohjeet omatoimikirjaston käyttäjälle:

Omatoimikirjasto palvelee jatkossa Puumalan kirjaston asiakkaita normaalin aukioloajan ulkopuolella. Kirjastoon pääsee sisään näyttämällä ensin henkilökohtaisen kirjastokortin viivakoodia oven ulkopuolella olevalle kulunvalvontalaitteelle. Sen jälkeen näppäillään kortin tunnusluku ja oven sähkölukko aukeaa. Tunnusluku on sama, mitä käytetään tietokoneella Lumme-kirjastoon kirjauduttaessa.

Kirjastokortti pitää ensin käydä aktivoimassa kirjastossa ennen kuin se toimii omatoimilaitteissa.

Kirjojen lainaus tapahtuu näyttämällä ensin kirjastokortin viivakoodi lainauskoneelle ja sen jälkeen kirjastoaineistossa oleva viivakoodi jokaisesta lainasta erikseen.

Kirjoja palauttaessa ei lainauskorttia tarvitse vilauttaa, vaan pelkät kirjat käytetään lukulaitteessa. Jokainen palautus pitää kirjauttaa koneen kautta.

-Omatoimiajalla ei pidä jättää palautuksia kirjaston pöydälle kirjaamatta niitä järjestelmään, koska ne saattavat mennä siitä suoraan hyllyyn ja seurauksena on sakkomaksu, ohjeistaa kirjastonhoitaja Karoliina Lindén.

Kone neuvoo käyttäjäänsä selkein ohjein ja kirjastossa on saatavilla omatoimikirjaston käyttösäännöt -opas.

Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, joka näyttää reaaliaikaista kuvaa Mikkelin kirjastoon.

Omatoimikirjasto on auki joka päivä klo 9-20.

Jukka Summanen