Ympäristötaideteoskilpailu

Puumalan kunta järjestää avoimen ympäristötaidekilpailun Puumalan keskustan pääliittymän ympäristöön. Kilpailuaika on 23.8.2023-18.1.2024.

Pävitetty 29.1.2024. Ympäristötaidekilpailun töiden vastaanotto on nyt sulkeutunut. Järjestämme ehdotuksista yleisöäänestyksen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Puumalan kunnantalolla (Keskustie 14 arkisin klo 9-15) ja kunnan verkkosivuilla. Yleisöäänestyksen tulos ei sido arviointiraadin päätöksiä.

 

***

Kilpailun tarkoituksena on löytää Puumalan omaleimaisuutta esille tuova ympäristötaideteos. Tarkoitus on, että Puumalaa ja sen vahvuuksia esille tuova taideteos elävöittää kantatie 62:n ja Keskustien liittymää ja toivottaa tulijat tervetulleeksi kuntaan ympäri vuoden. Teos sijoittuu yleissuunnitelman mukaiselle alueelle taidepolun varteen tai sen välittömään läheisyyteen.

Kilpailuympäristöön voi käydä tutustumassa vapaasti. Esittelemme myös mielellämme aluetta. Mikäli haluat alueesta esittelyn, olethan yhteydessä tekninen johtaja Kimmo Hagmaniin (kimmo.hagman@puumala.fi tai puhelimitse 0500 654 590).

Kuvia alueesta löytyy Puumalan kunnan kuvapankista.

Kilpailu on yleinen ja avoin taidekilpailu kaikille, ja siihen voivat osallistua Suomessa ammattimaisesti toimivat taiteilijat ja taiteilijaryhmät.

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: I palkinto 10 000 euroa, II palkinto 4 000 euroa ja III palkinto 2 000 euroa. Lisäksi yleisöäänestyksen voittaja saa 1 000 euroa.

Taideteoksen arviointiperusteita ovat:

  • Puumalan omaleimaisuuden (esim. saaristolaisuus, Saimaa tai kulttuurihistoria) esille tuominen sekä alueen viihtyisyyden vahvistaminen ja elävöittäminen,
  • kulttuurisen ja ekologisen kestävyyden huomioon ottaminen,
  • toteuttamiskelpoisuus,
  • ainutlaatuisuus, puhuttelevuus sekä
  • taiteellinen näkemyksellisyys

Kilpailuehdotukset tulee olla perillä Puumalan kunnassa viimeistään 18.1.2024. Kilpailuaikaa on jatkettu kahdella viikolla kilpailuohjelmaan tehtyjen muutosten (täsmennysten) johdosta.

Kilpailija vastaa kilpailuehdotusten kuljetuksesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Puumalan kunnan osoite: Puumalan kunta, Keskustie 14, 52200 Puumala, ehdotukseen merkintä ”Taidekilpailu”.

Kilpailuohjelmaan ja prosessiin liittyviä kysymyksiä sai esittää yhteyshenkilölle 10.9. saakka. Vastaukset kysymyksiin: Puumalan ympäristötaideteoskilpailuun tulleet kysymykset ja niiden vastaukset_muokattu 21.12.2023

Suomen Taiteilijaseura on hyväksynyt kilpailuohjelman 10.8.2023. Tutustu kilpailuohjelmaan tästä: Puumalan ympäristötaideteoksen kilpailuohjelma_muokattu 20231221