Kansalaisopisto

Puumalan kansalaisopiston kurssiesite 2023-2024

Ilmoittautuminen kevään 2024 kursseille avautuu torstaina 30.11.2023 klo 9:00.

Ilmoittautuminen

Kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua netin kautta (www.puumala.fi), puhelimitse (040 8230 450) tai kansalaisopiston toimistossa. Kursseille ilmoittautumiset ovat sitovia. Opintoryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä soitonopetusta lukuun ottamatta. Ilmoittaudu viimeistään viisi päivää ennen kurssin alkua. Kurssi ei ala, jos ennakkoilmoittautuneita ei ole tarpeeksi.

Kurssimaksut

Kurssikohtaiset maksut löytyvät kurssiesittelyistä. Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää kurssin. Syys- ja kevätlukukauden kurssit laskutetaan erikseen. Kansalaisopiston laskut on mahdollista tilata myös e-laskuina omasta verkkopankista. Maksuvälineenä hyväksytään myös Sportti & Kulttuuri -ePassi ja Smartum.
Osassa kursseja on kurssimaksujen lisäksi oppimateriaali- ja tarvikemaksuja.
Kansalaisopistossa on myös käytössä lukukausimaksut; syyslukukausi 85 € ja kevätlukukausi 95 €. Lukukausimaksun maksaminen mahdollistaa osallistumisen usealle eri kurssille erikoiskursseja ja soitonopetusta lukuun ottamatta. Erillistä kurssimaksua ei tarvitse silloin maksaa. Lukukausimaksua ei palauteta, mikäli jokin valittu kurssi ei alkaisikaan.

Tiedottaminen

Opiston kursseista ja opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista tiedotetaan opiston nettisivulla www.puumala.fi ja Puumala lehdessä,  sekä tarvittaessa tekstiviesteillä opiskelijoille. Lisää tiedotusta löytyy  Puumalan kansalaisopiston Facebook ryhmästä.

Todistukset

Kursseille säännöllisesti osallistunut opiskelija voi saada pyydettäessä osallistumistodistuksen. Kyseisen opiskelukauden todistus on maksuton. Aiempia vuosia koskevista todistuksista peritään 10 €/kpl.

Vakuutukset

Puumalan kunnalla on ryhmätapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikissa kansalaisopiston kurssiohjelman mukaisissa opetusryhmissä.

Näin saat opistoon haluamaasi opetusta

Halutessasi kansalaisopistoon jonkun tietyn kurssin, ota yhteyttä opiston toimistoon tai tee kirjallinen esitys. Aloitteen läpimeno on sitä varmempi, mitä enemmän innokkaita on sen takana. Opetusohjelmaan voidaan tehdä muutoksia myös kesken työkauden.

Myyntikoulutus

Toteutamme koulutusta yrityksille ja yhteisöille myös tilauksesta tilaajan toiveiden mukaan, esim. henkilöstökoulutus, atk- ja kielikurssit sekä ensiapukurssit. Hinta- ym. tietoja tilauskoulutuksesta antaa opiston rehtori.

Osa tarjottavista kursseista voidaan toteuttaa maksuttomina tai alennettuun hintaan kansalaisopiston opetushallitukselta saaman opintoseteliavustuksen turvin.