Kansalaisopisto

Kansalaisopistolla noudatetaan koronaan liittyen kunnan ohjeistusta.

Noudatamme hyvää käsihygieniaa ja pidämme riittävät turvavälit. Osalle kursseista on jouduttu osallistujamääriä laskemaan riittävän turvallisuuden takaamiseksi kaikille.

Huom. maksuttomat Joulukorttipaja kurssit k.opistotalolla tiistaina 8.12

1104332A Joulukorttipaja aamu: klo 10.00 – 12.15

1104333A Joulukorttipaja päivä: klo 13.00 – 15.15

Osallistu Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan ja tule talkoilemaan kortteja ilmaiseen korttipajaan. Voit varata mukaan erilaisia papereita, vanhoja joulukortteja ja mitä vain kortteihin sopivia materiaaleja, mitä kotoa löytyy. Myös opistolla on tarvikkeita. Opettaja Laura Penttinen

 

Kansalaisopiston opas 2020-2021 on jaettu ja sitä on saatavilla kunnanvirastolla ja kirjastolla.
Lukuvuoden 2020 – 2021 esite on luettavissa tässä.

Kurssimaksut

Kaikki opiston kurssit voi maksaa e-laskuina ja Sporttipassilla. Kurssimaksu on mainittu jokaisen kurssin esittelyn yhteydessä. Jos keskeytät kurssin, kurssimaksua ei palauteta. Oppimateriaalit ja tarvikkeet opiskelijat maksavat itse. Alkavien opintoryhmien koko on koko kunnan alueella vähintään 5 henkilöä. Joillakin erikoiskursseilla minimiopiskelijamäärä voi olla suurempi. Mikäli alkaneen opintoryhmän koko alittaa minimi opiskelijamäärän lukukauden aikana kolme kertaa peräkkäin, kurssi lakkautuu. Kesken lukukauden lakkautuneen kurssin kurssimaksuja ei palauteta. Kansalaisopistossa opiskeluun ovat kaikki oikeutettuja.  Opiskeluoikeuden voi menettää jos aikaisemmat kurssimaksut ovat maksamatta.

Tiedottaminen

Opiston kursseista ja opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista tiedotetaan opiston nettisivulla www.puumala.fi ja mahdollisesti alueen paikallislehdessä sekä tarvittaessa tekstiviesteillä opiskelijoille. Lisää tiedoitusta löytyy ajankohtaisista Puumalan kansalaisopiston facebook sivuilta.

Todistukset

Kursseille säännöllisesti osallistunut opiskelija voi saada pyydettäessä osallistumistodistuksen. Kyseisen opiskelukauden todistus on maksuton. Aiempia vuosia koskevista todistuksista peritään 10 €/kpl.

Näin saat opistoon haluamaasi opetusta

Halutessasi kansalaisopistoon jonkun tietyn kurssin, ota yhteyttä opiston toimistoon tai tee kirjallinen esitys. Aloitteen läpimeno on sitä varmempi, mitä enemmän innokkaita on sen takana. Opetusohjelmaan voidaan tehdä muutoksia myös kesken työkauden.

Opiston tenttipalvelu

Tarvittaessa opisto voi hoitaa esim. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tenttien valvontoja. Valvontamaksu on 30 €/tentti. Valvonnasta on sovittava rehtorin ja tenttaavan oppilaitoksen kanssa.

Myyntikoulutus

Toteutamme koulutusta yrityksille ja yhteisöille myös tilauksesta tilaajan toiveiden mukaan, esim. henkilöstökoulutus, atk- ja kielikurssit sekä ensiapukurssit. Hinta- ym. tietoja tilauskoulutuksesta antaa opiston rehtori.

Osa tarjottavista kursseista voidaan toteuttaa maksuttomina tai alennettuun hintaan kansalaisopiston opetushallitukselta saaman opintoseteliavustuksen turvin.