Kriisiapu

 

ESSOTEN SOSIAALI- JA KRIISIPÄIVYSTYS

Kriisin kohdattuasi voit ottaa yhteyttä myös Essoten Sosiaali- ja kriisipäivystykseen, joka palvelee kaikkina aikoina. Puh. 044 794 2394

 

MIKKELIN KRIISIKESKUS

Maksutonta keskusteluapua ja tukea tarjoaa Mikkelin kriisikeskus (upotetaan linkki http://www.mielenterveysseurat.fi/mikkeli/kriisikeskus/ ). Kriisikeskuksesta saa lyhytkestoista keskusteluapua ja tukea silloin, kun olet kohdannut vaikeita asioita ja tuntuu, etteivät omat voimasi yksin riitä. Asiakkaan kokemus tuen tarpeesta on työskentelyn lähtökohta.

Voit hakeutua kriisivastaanotolle ajanvarauksella ilman lähetettä yksin, puolison tai perheen kanssa. Palvelut ovat maksuttomia ja voit asioida myös nimettömänä. Kaikki tapaamiset ja keskustelut ovat yksityisyyttä kunnioittavia.

Ajanvaraus ja yhteydenotot:
Arkipäivisin ma–pe klo 9–14
Puh. 015 214 401 (Mikkeli ja Pieksämäki)
Ajanvarausasioissa voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: kriisikeskus(at)mikkelinkriisikeskus.fi

Asiakasvastaanotto:

Arkipäivisin ma–pe klo 9–18
Kriisikeskus sijaitsee Mikkelin ydinkeskustassa torin laidalla osoitteessa Porrassalmenkatu 19 B 31.

 

PAHAN PÄIVÄN VARALLE -KRIISIRYHMÄ

Puumalassa toimii Pahan päivän varalle -kriisiryhmä, joka koostuu kriisityöhön perehtyneistä eri alojen ammattilaisista. Kriisiryhmä tarjoaa henkistä apua ja läsnäoloa silloin, kun äkillinen tai traumaattinen kokemus koskettaa sinua tai läheisiäsi ja koet tarvitsevasi tukea. Kriisiryhmän jäsenten kanssa käymäsi keskustelut käydään sinun lähtökohdastasi käsin ja ne ovat aina luottamuksellisia. Palvelu on maksutonta. Yhteyttä ryhmään voit ottaa milloin tahansa.

 

KRIISIAPUA PUUMALASSA

Järkyttävän kokemuksen jälkeen on tervettä ja normaalia kokea voimakkaita tunteita. Psyykkistä toipumista voidaan edistää antamalla henkistä kriisiapua esimerkiksi pitämällä yksi tai muutama istunto muutaman päivän sisällä tapahtuneesta. Jälkipuinti-istunto on hyvä keino ehkäistä vakavien stressioireiden syntymistä, kun ihminen on esimerkiksi

-menettänyt läheisen ihmisen,

– ollut itse tai todistamassa onnettomuutta,

-joutunut väkivallan tai muun hyväksikäytön uhriksi tai

– kokenut kuoleman uhan tai muun ”läheltä piti” -tilanteen.

Jälkipuinti-istuntoon voit tulla yksin tai läheistesi kanssa.

Mikäli toivot jälkipuinti-istunnon järjestämistä tai muuta kriisiapua Puumalan alueella, voit ottaa yhteyden ryhmään seuraavien henkilöiden kautta:

Helena Castrén  0503134970,

Minna Korhonen 0408309323

Eila Tommola 0405080488

 

VALTAKUNNALLINEN KRIISIPUHELIN

ma – pe klo 09.00-07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä 15.00-07.00

puh. 01019 5202

Kriisipuhelin tarjoaa välitöntä keskusteluapua kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Puhelimeen vastaavat sekä kriisityöntekijät että Suomen Mielenterveysseuran mallin mukaisesti koulutetut tukihenkilöt, jotka kuuntelevat, keskustelevat ja kartoittavat yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan sekä ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

 

EVANKELISLUTERILAISEN SEURAKUNNAN PALVELEVA PUHELIN

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa

01019-0071 suomenkielisille ja 01019-0072 ruotsinkielisille

 

TUKINET – KRIISIKESKUS NETISSÄ

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Tukinetissä voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin, tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

www.tukinet.net