Jätehuolto

Kunta on järjestänyt poistotekstiilien keräyksen piejäteaseman ulkoalueelle ohjeen mukaisesti

Puumalan pienjäteasema – tervetuloa asioimaan! Esittelyvideo tässä linkissä

poistotekstiilit lajitteluohje

 

Ohjeita jätteentuojille: Jätteet vain astian sisälle! Eri jätejakeet vain niille varattuihin astioihin! Ei rakennusjätteitä, kodinkoneita, ongelmajätteitä tänne

Puumalan haja-asutusalueella on kunnan järjestämä jätteenkeräys. Kaikilla käytössä olevilla vakituisilla ja loma-asunnoilla on velvollisuus olla jätteenkeräyksen piirissä. Esim. loma-asunnon jätteiden kuljettaminen vakituisen asunnon jäteastiaan ei täytä tätä velvoitetta. Kiinteistöillä on kolme eri mahdollisuutta jätehuollon järjestämiseen:

  1. Kiinteistöllä on oma jäteastia.
  2. Kiinteistö on osakkaana ns. jätekimpassa, jossa useampi kiinteistö käyttää yhteistä jäteastiaa.
  3. Kiinteistö käyttää aluekeräyspistettä ja maksaa vuosittain jätemaksun kunnalle.

Kirkonkylän taajaman alueella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkeräys, jossa sopimus jätteenkeräyksestä tehdään suoraan yrittäjän kanssa.

Jätehuollon viranomaistehtäviä kunnassa hoitaa ympäristösihteeri, joka päättää jätemaksujen maksuunpanosta, jäteastian tyhjennysvälin pidennyksistä, jätemaksun kohtuullistamisesta sekä käsittelee jätemaksuista tehdyt muistutukset.

Puumalan kunta on avannut 2020 uuden pienjäteaseman, joka sijaitsee osoitteessa Airotie 15. Tyhjälle teollisuustontille on tasattu n. 3700 m2 asfalttikenttä, josta n. 2100 m2 on lukittua ja aidattua aluetta.

 

 Pienjäteasema on suljettu Helatorstaina 9.5. Avoinna lauantaina 11.5. normaalisti

 

Puumalan pienjäteasema

 

Aidattu alue on auki tiistaisin klo 12- 15, torstaisin 9-12 ja lauantaisin 10-13. Aukioloaikoina paikalla on työntekijä ohjaamassa ja opastamassa asiakkaita.

Asemalle voi tuoda kotitalouksien ja loma-asuntojen vaaralliset jätteet, käytöstä poistettavat huonekalut, pienkuormia puhdasta puutavaraa ja kyllästettyä puuta, pienkuormia betonia ja tiiliä sekä metalliromua kuten kiukaita. Keräyskontit on varattu myös sähkö- ja elektroniikkaromulle. Puhtaasta puutavarasta, tiili- / betonijätteestä ja huonekaluista peritään 12 euron maksu autoperävaunu tai pakettiautolastilta. Maksun voi suorittaa pankki- tai luottokortilla.

Jäteöljy otetaan vastaan vain 30 litraa pienemmissä astioissa. Ei tynnyreissä!

Aitaamattomalle alueelle sijoitetaan lasin, pahvin, paperin, pienmetallin, tekstiilien ja pakkausmuovin keräyskontit. Näitä hyötyjakeita voi tuoda alueelle maksutta ympäri vuorokauden.

Alueella on tallentava kameravalvonta.

 

 

Tietoja jätteen lajittelusta ja kierrätyksestä sekä jätemaksuista löytyy linkistä: www.metsasairila.fi

Puumalan alueella olevat jätteenkeräyspisteet löytyvät linkistä: www.kierratys.info

Katso tästä Puumalan yhtenäiskoulun oppilaiden tekemä video mitä muoville tapahtuu?

Opastusvideo muovin keräyksestä

Keräyskontin kylkiin on liimattu tällainen lajitteluohje

 

Jätehuoltomääräykset 1.7.2016 alkaen

Jätetaksa 1.2.2024 alkaen

Maankaatopaikka

Kompostointi-ilmoitus

Yhteystiedot

  • Ympäristösihteeri Timo Hämäläinen, 050 406 0235, timo.hamalainen(at)puumala.fi

Sekajätten astia: Kotitaloudessa päivittäin syntyvä sekajäte, josta hyötyjätteet kuten metalli, lasi, kartonki ja paperi on lajiteltu pois.

Kunnan ylläpitämät keräysastiat tunnistat uusista tarroista