Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Osallistu teatterin tekemiseen!

30.04.20. | 08:00 - 15.06.20. | 17:00.

KIRJOITUSKUTSU

Saimaan Teatteri joutuu suureksi harmikseen perumaan perinteisen kesäkiertueensa kesällä 2020 koronavirustilanteen takia. Esityssuunnitelmia ei ole kuitenkaan kokonaan peruttu, vaan Saimaan Teatteri laatii jokaiselle kesän 2020 suunnitellulle kiertuepaikkakunnalle kuunneltavan etäesityksen. Saimaan Teatteri on päättänyt paneutua kiertuepaikkakuntiensa seuran- ja työväentalojen historiaan ja niihin liittyviin tarinoihin. Niiden pohjalta jokaiselle kiertuepaikkakunnalle rakennetaan oma etä-esitys paikkakunnan seuran- tai työväentaloon liittyen.

Kutsumme teitä jakamaan seuran- ja työväentaloihin liittyviä muistoja, tarinoita ja sattumuksia sekä talojen historiaan liittyviä muisteloita seuraavista paikoista: Anttola (Koivula), Himalansaari (Koivula), Joutseno (Työväentalo), Juva (Jukola), Kokonsaari (Tanssitalo), Moinsalmi (Nuorisoseurantalo Kielo), Oravi (Nuorisoseurantalo), Puumala (Nuorisotalo), Sulkava (Sulkavan Työväentalo), Taipalsaari (Väinölä), Virmutjoki (Seurojentalo) sekä yhteisöistä niiden ympärillä.

Saimaan Teatteri kerää kiertuepaikkakuntiensa seuran- ja työväentaloihin liittyviä muistoja ja tarinoita kesän 2020 etä-esitysten valmistelua varten. Lisätietoja antaa Saimaan Teatterin tutkija Sanna Ryynänen (sanna.ryynanen[at]uef.fi, 040 355 2639).

Vastausohjeet:

Kaikki 15 vuotta täyttäneet voivat vastata kirjoituskutsuun. Kirjoita oma teksti. Kirjoituksesi tueksi voit myös lähettää muutaman valokuvan, lehtileikkeen tai muun kuvallisen muiston. Jos lähetät kuvia tms., kerro meille niistä.

Lähetä vastauksesi viimeistään 24.5.2020. Kirjoita vastauksesi verkkolomakkeelle osoitteessa https://webropol.com/s/SaimaanTeatteri2020 tai lähetä kirjoittamasi vastaus sähköpostilla osoitteeseen saimaanteatteri@gmail.com (viestin otsikko: Seurantalot). Voit myös lähettää kirjoituksen postitse, kysy siinä tapauksessa palautusosoite soittamalla Sanna Ryynäselle (puhelinnumero yllä). Verkkolomakkeella voit myös ilmoittautua haastatteluun, mikäli mieluummin puhut muistosi.

Kirjoita vapaamuotoisesti taloon liittyviä muistojasi, esimerkiksi: Minkälaisia muistoja itselläsi on taloon liittyen? Liittyykö taloon joitakin herkullisia tarinoita tai sattumuksia? Entä liittyykö sen historiaan joitakin erityisen mieleenpainuvia käänteitä tai erikoisia persoonia? Minkälaisia juhlia ja kulttuuritapahtumia talolla on vuosien saatossa järjestetty? Minkälainen tunnelma niissä on ollut? Mitä niissä on tapahtunut? Tiedätkö milloin, miksi tai miten talo on rakennettu? Mitä muuta haluaisit jakaa taloon tai sen yhteisöön liittyen?

Ottamalla osaa tarinoiden keruuseen annat luvan siihen, että lähettämääsi tai jakamaasi aineistoa voidaan käyttää Saimaan Teatterin kesän 2020 esityksen valmistelussa ja itse esityksessä sekä siihen liittyvässä tutkimuksessa ja sen julkaisuissa.

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/704e68ad-0bd9-4e36-8b6e-98e93804d483?displayId=Fin1989312
Kiitos osallistumisesta!


Paluu