Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saimaan Teatteri: Maaseutua etsimässä

7.07 | 19:00 - 20:30.

Maaseutua etsimässä

 

Saimaan Teatterin laivakiertue tuo ammattiteatteria seurantaloille ympäri Saimaata!

Ymmärrättekö te? Meillä on suuri tehtävä. Suurempi kuin mikään yhden teatterijutun esittäminen. Meidän pitää luoda YHTEISÖ uudestaan. Meidän pitää löytää uudelleen maaseudun olemus. Ja nyt me ruvetaan hommiin!

 

Helsinkiläinen kulttuurialan jokapaikanhöylä Matti on päättänyt elvyttää syrjäseutujen vanhan seurantaloperinteen lauluineen ja yhteisöllisine näytelmineen. Tehtävää varten hän on rekrytoinut sekalaisen seurueen, joka koostuu äveriäästä yrittäjästä, hypertiedostavasta siskon lapsesta, sekä lähikunnan maitotilallisten tyttärestä.

 

Kohtaaminen vuosisadan takaisen idyllin kanssa ei kuitenkaan suju mutkattomasti, sillä modernien kaupunkisuomalaisten kosketuspinta maalaisen elämäntavan kanssa on käynyt sangen ohueksi. Torpparin sielunelämään samastuminen on hankalaa, jos ei osaa erottaa vesuria kirveestä. Ja edesmenneellä maalaiskirjailijalla Urho Karhumäellä on myös oma sanansa sanottavanaan…

 

Mitä tapahtuu, kun maaseudun elämästä vieraantuneet, merkityksettömyyttä potevat kaupunkilaiset yrittävät sukeltaa vuosisadan takaisiin maisemiin? Löytyykö maaseudun olemus lopulta?

Liput https://saimaanteatteri.fi/

Saimaan Teatteri
Maaseutua etsimässä

 

Käsikirjoitus: Ilja Lehtinen

Ohjaus: Janne Pellinen

Sovitus: Janne Pellinen ja työryhmä

Näyttelijät: Jonnakaisa Risto, Pietu Wikström, Janna Räsänen, Boodi Kabbani ja Paavo Kääriäinen

Musiikki ja äänisuunnittelu: Henri Lyysaari

Skenografia: Paula Koivunen

Valosuunnittelu ja toteutus, kiertueteknikko: Rita Löytty

Tutkija: Sanna Ryynänen

Tuotanto: Tinni Torikka ja Wilhelm Grotenfelt


Paluu